Jump to content
IGNORED

Wyciek płynu chłodniczego z reduktora

tomek899
 Share

Recommended Posts

Witam

Ostatnio zauwazyłem plamke płynu chłodniczego pod samochodem. Przyjrzałem się i leci z reduktora (AC RO1 czerwony)

O tyle jest to ciekawe że przez pare dni ciekło i nagle przestało, jezdziłem wczoraj cały dzien, dzisiaj zadnego wycieku, ani ubytku płynu, pare miesięcy miałem podobną sytuacje.

Miał ktos z was podobą sytuację ? Czy da się wymienic jedynie uszczelki czy trzeba reduktor ?

ps. orientujecie sie ile kosztuje wymiana reduktora i ile czasu to zajmuje ? bo mam na gwarancji ale musze jechac ok 100 km i powiedzieli ze musze zostawic samochod na jeden dzien, a za bardzo nie mam jak jechac i dlatego jakby koszt był nieduzy to bym kupił nowy reduktor i tyle

po co wymieniac cały redukto, w takim wypadku jak masz daleko do nich jechac to może zestaw naprawczy do reduktora pewnie kupisz za nieduży hajs, a poza tym dziwne ze ąz auto musisialbys zostawic na cały dzien to nie jest skomplikowane sam ogarniesz

W dniu 30.11.2018 o 07:18, tomek899 napisał:

bo mam na gwarancji ale musze jechac ok 100 km

Jak masz gwarancję to jak zaczniesz dłubać samemu to niestety ale gwarancję utracisz. Przy wymianie reduktora konieczne jest też strojenie instalacji więc to nie jest tylko "5 minut roboty". Lepiej poświęcić ten dzień :D Co do kosztów to taki nowy reduktor kosztuje w granicach 250zł.

ciekawe ile wymiana reduktora ... bo jak kolejne 200 to  sie przejade do gazownika