milosz_99 Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Witam. Nie moge nic znalesc na ten temat, czy caly naped most dyfer itd z kombi 3.0 ASN bedzie pasowac do b6 1.8t BEX sedan ? Tylko skrzynia biegow bylaby od 1.8t bex Edytowane 30 Listopada 2018 przez milosz_99
MemberA4 Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Może pasować lub nie. Czy dyfer będzie miał takie same przełożenie jak skrzynia? Czy dyfer i skrzynia będą z półosiami? Czy wał będzie od kompletu że skrzynią czy z dyfrem bo to zależy od jego długości? Nie patrz na to że avant czy sedan tu nie ma różnicy. Edytowane 30 Listopada 2018 przez MemberA4
milosz_99 Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Opublikowano 30 Listopada 2018 mam okazje kupic caly zestaw od 3.0 bez skrzyni, wiec skrzynie bym kupil od 1.8t bex bo od 3.0 pewnie by nie pasowala
MemberA4 Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Pasowac to by pasowała bo nawet od diesla zakładają do 1.8t. Nie wiem jakby to jeździło na skrzyni od 3.0 . Trzeba by było porównać przełożenia ze skrzynią od bex ?
milosz_99 Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Opublikowano 30 Listopada 2018 z tego co wiem bylyby dluzsze biegi, ale musialbym miec rozrusznik od 3.0 i kolo zamachowe inne ale nie od 3.0 bo ponoc od v6 sa inne(tego nie wiem na100%) i cos tam jeszcze musialbym zmienic.. ale naped mam w naprawde okazyjnej cenie do kupienia i nie wiem co robic
Miras95 Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Godzinę temu, milosz_99 napisał: z tego co wiem bylyby dluzsze biegi, ale musialbym miec rozrusznik od 3.0 i kolo zamachowe inne ale nie od 3.0 bo ponoc od v6 sa inne(tego nie wiem na100%) i cos tam jeszcze musialbym zmienic.. Nie musisz zmieniać rozrusznika i koła zamachowego. Od 3.0 normalnie ci podejdzie skrzynia i najdłuższa jest chyba GJV. Jak chcesz skrzynie z bex to dowiedz się jaka skrzynia była w tym 3.0 żeby było wiadomo jaki siedzi tam dyfer i czy podpasuje pod skrzynie z bexa. Jeszcze pamiętaj że jak chcesz graty z 3.0 to wydech musisz przerobić z dwururki na jedno Edytowane 30 Listopada 2018 przez Miras95
milosz_99 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2018 W dniu 30.11.2018 o 17:26, Miras95 napisał: Nie musisz zmieniać rozrusznika i koła zamachowego. Od 3.0 normalnie ci podejdzie skrzynia i najdłuższa jest chyba GJV. Jak chcesz skrzynie z bex to dowiedz się jaka skrzynia była w tym 3.0 żeby było wiadomo jaki siedzi tam dyfer i czy podpasuje pod skrzynie z bexa. Jeszcze pamiętaj że jak chcesz graty z 3.0 to wydech musisz przerobić z dwururki na jedno a jesli zaloze caly zestaw ze skrzynia od 3.0? skrzynia bedzie pasowac ?
Misieqq7 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 1 godzinę temu, milosz_99 napisał: a jesli zaloze caly zestaw ze skrzynia od 3.0? skrzynia bedzie pasowac ? będzię pasować. tam wydech jest do przerobienia i wężyki paliwa idące ce do filtra paliwa, ale masz teraz w dziale sprzedaży cały zestaw z bexa wtedy nic nie musisz kombinować , wszystko pasuje
Rekomendowane odpowiedzi