@Bartek 0 Posted December 2, 2018 Share Posted December 2, 2018 Witam, w sezonie zimowym mam dziwne problemy z układem kierowniczym... mianowicie zaraz po odpaleniu, chcąc skręcić w lewo (w prawo jest ok) kierownica stawia opór tak jakby wspomaganie nie pracowało, skręca takimi jakby skokami...działa nie działa. Jak pokrece prawo lewo to po chwili wszystko jest ok. Latem problem nie występuje. Płyn wymieniony już za mojej kadencji 2krotnie. Podpowie ktoś co to może być? gdzie szukać przyczyny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
golfagn 18 Posted December 2, 2018 Share Posted December 2, 2018 U mnie to samo: zaworek zwrotny musi odskoczyć, bo na mrozie się blokuje Teoretycznie niegroźny problem, a naprawa to po prostu wymiana zaworka (zaworek jest w śrubie mocującej wąż wspomagania w maglu). Słyszałem też, że można po prostu wywalić ten zaworek, ale nie sprawdziłem tego osobiście. Jeżdżę z tym 2 lata już, nowy zaworek leży tyle samo u mnie i czeka na montaż Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki19862121 47 Posted December 2, 2018 Share Posted December 2, 2018 Śruba w ASO jakieś 30 parę zlociszy. Warto też wymienić oliwę wspomagania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@Bartek 0 Posted December 2, 2018 Author Share Posted December 2, 2018 Nie spodziewałem sie tak szybkiej odpowiedzi... dzięki bardzo ! ... jutro zamówie ten zaworek i może jeden problem uda sie wyeliminować Link to comment Share on other sites More sharing options...
D3lloR 0 Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 W dniu 2.12.2018 o 14:47, @Bartek napisał: Nie spodziewałem sie tak szybkiej odpowiedzi... dzięki bardzo ! ... jutro zamówie ten zaworek i może jeden problem uda sie wyeliminować Problem został rozwiązany? Mam podobne objawy i też stawiam na ten zaworek. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts