lukaz10 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Witam, Auto PB/LPG Mam problem z opóźnioną rekcją na gaz na zimnym silniku. Kiedy się rozgrzeje, reakcja na gazu jest prawidłowa. Problem tylko na PB Dzieje się tak w niskim zakresie obrotów 1000-2500obr/min kiedy turbina zaczyna już konkretnie ładować, wszystko ładnie ciągnie do odcinki. Kiedy nagrzeje się , wtedy na PB również wszystko ładnie pracuje od niskich obrotów do odcinki. W momencie przełączenia auta na LPG, rekcja gazu jest prawidłowa , mimo ze auto jest jeszcze niedogrzane. Auto nic nie szarpie, nie faluje na wolnych obrotach, nie strzela itp. Wymieniłem już N75, + wężyki, sprawdzałem szczelność podciśnień. Temp cieczy chłodzącej w VAG na zimnym silniku podobna jak na zewnątrz. Nie wiem gdzie szukać. korekta krótka wywala mi w tym momencie na +10% , jak gdyby brakowało paliwa. (Korekta długa na czas testu była skasowana.) Natomiast jeśli nie było by odpowiedniego ciśnienia czy wydajności paliwa , to wydaje mi się, ze auto by nie jechało prawidłowo do samej odcinki. Auto jest generalnie po modach na 250KM , jednak to nie jest wina programu, ponieważ wcześniej było prawidłowo. jakieś pomysły co sprawdzić ?
lukaz10 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2018 tak 440 zielone, rok auto jeździło bez problemu.
soul87 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Mam podobnie na saabowskich , pewnie trzeba by w sofcie pogrzebać , ale problem tak szybko mija i w sumie nie jest zbytnio uciążliwy że nie ruszam póki co.
Rekomendowane odpowiedzi