Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Pogłos w środku auta, poduszki silnika ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdejmij pokrywę zaworową, zobaczysz co tam się dzieje...  Durga sprawa, zdejmij wąż z turbo, może Ci szlifuje wirnik o obudowę... z fusów nikt Ci tutaj nie powróży, zacznij działać, podeslij zdjęcia/filmik... 

Opublikowano
  • Autor

ja rozumie.sam sie niewiele znam na tym.mechanik moze zmienic to co nie trzeba i to tak.

Opublikowano

Mariusz skoro na filmiku tego nie łapiesz,  to może po prostu jakiś plastik gdzieś Ci delikatnie rezonuje i masz pogłos, albo jakiś plastik wewnątrz auta (u mnie ostatnio brzęczała kratka na podszybiu :facepalm:).
Jeżeli się nie znasz to nie pozostaje Ci nic innego jak podociskać wszystkie plastiki pod maską(łącznie z podwoziem), a jak nie, to złap tu kogoś ogarniętego z podkarpacia, podjedź to ktoś Ci pomoże. 

Ciężko nam Ci pomóc nie wiedząc z czym się mierzymy bo pogłos może powodować dosłownie wszystko, od uszkodzonego elementu, problemów z silnikiem, zawieszeniem, wydechem, do niedokręconej śrubki bądź źle złożonego plastiku.

Co do dzwonienia przy ruszaniu i gaszeniu, wciśnij sprzęgło przed zgaszeniem auta i zobacz czy będzie dzwonić. Jak przestanie, to możesz mieć problemy ze sprzęgłem lub klapą gaszącą.

Edytowane przez Ralen

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie.Czy jest jakis znawca tematu ogarniety z podkarpacia ok. debicy najlepiej.ktory by mi pomogl.pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam wszystkich.Odgrzewam ponownie.ze sprzegle raczej nie ma problemu.padla sugestia problem z klapą gaszącą.w ktorym miejscu wogole to jest?pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

i jakie są objawy jakby cos nie halo z tą klapą?

Opublikowano

Zobacz czy jak gasisz auto to czy ta membrana zaciąga ramię... (2 osoby, jedna gasi, a Ty patrzysz)

Opublikowano
  • Autor

Na rozgrzanym silniku na zimnym?jak zaciąga to ok?

Opublikowano
  • Autor

dzwignie zaciąga kamilu drogi.obstawialem klape jednak chyba nie.