Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Problem z xenonem (błąd na FIS'ie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich Serdecznie.

Bardzo prosze o pomoc....mam problem z prawym xenonem xenony sa oryginalne fabrycznie, po włączeniu świateł ( dodam ze nie za każdym razem) na FIS wyświetla sie komunikat o przepaleniu żarówki i tak jest żarówka gaśnie, lecz po chwili komunikat znika i żarówka sie odpala świeci i znów po paru minutach gasnie, albo wogóle się nie odpala, albo odpala i świeci do konca podróży......prosze Was bardzo o pomoc......czy to może by PRZETWORNICA........

Pozdrawiam Serdecznie....

Wszystkich Miłośników AUDI :hi:

Opublikowano

Przetwornica albo zarowka ale najpierw sprawdz polaczenia elektryczne pomiedzy przetwornica a zarowka :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Witam.

Dziękuje za odp....sprawdze najpierw połączenia....[br]Dopisany: 01 Marzec 2009, 08:49_________________________________________________Witam.

Sprawdziłem połaczenia i kable i wszystko jast w porzadku....wiec chyba przetwornica lub xenon ale czy gdyby zarówka była zepsuta.....to zapalała by sie i świeciła......??? chyba nie ( choc nie jestem specjalista w tej dziedzinie) ....Prosze Was o pomoc.....

Z góry Dzieki.... :hi:

Opublikowano

wszystko jest mozliwe-zamien przetwornice stronami,a potem zarnik i zobaczysz roznice :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie zastanawiałem sie nad tym samym aby przełożyc stronami....i bede miał pewnosc

Opublikowano

Ja obstawiam,że to żarnik miałem tak samo pod koniec jego żywotności ,ale ja już byłem przygotowany na to ponieważ świecił mocno na fioletowo.

Opublikowano

Również obstawiałbym żarnik, nalepiej zamień je stronami, jak problem się przeniesie, to już wiesz co wymieniać... Tylko żarniki najlepiej parami.

Opublikowano
  • Autor

Witam.

Oglądałem moje xenony i kolor jednego jak i drugiego jest taki sam.....chyba podjade do mojego mechanika...abym czegoś nie zepsuł.....lepiej nie zabierac sie za cos samemu jesli sie na tym nie zna....Dziś np. przejechałem autem 170 km i raz na chwilke sie wyłączył co pokazał od razu FIS i po 10 sekundach właczył spowrotem.....dziwny ten moj xenon