Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALF] Obniżenie 1BE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wlasnie kupilem felunek do mojej A4, beda to 18-tki 225/40 z ET35. Fabrycznie mam zamontowane zawieszenie 1BE, ale wydaje mi sie,ze bedzie ciut za wysoko z tymi felgami. Czy moglbym ta zawieche obnizyc tylko za pomoca sprezyn? Jak tam sprawa wyglada z amortyzatorami? Czy sa one o krotszym skoku, tak, ze podejda krotsze sprezyny czy musze wymienic wszystko? Myslalem, zeby zastosowac Eibach SPORTLINE, ktore daje obniżenie przodu: 45-50 mm; Tył:35-40 mm. Czy takie parametry maja sens z tym zawieszeniem? Jesli nie to jakie byloby najbardziej optymalne rozwiazanie?

Dzieki za pomoc

pozdrawiam,

Opublikowano

porównaj sobie opony tym kalkulatorem

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

auto nie powinno stać wyżej na tych 18

Opublikowano

podpinam sie do tematu, zawias 1BE , fele 19'' i mi dobija na nierownosciach, generalnie nie chcialbym go obnizac, ale utwardzic, moge wymienic same sprezyny, czy tez z amorami?:/??

Opublikowano

podpinam sie do tematu, zawias 1BE , fele 19'' i mi dobija na nierownosciach, generalnie nie chcialbym go obnizac, ale utwardzic, moge wymienic same sprezyny, czy tez z amorami?:/??

Przecież żeby utwardzić to musisz wymienić amortyzatory.

Opublikowano
  • Autor

...a ja juz zdecydowalem. Audik dostaje zawias koni sport. Przejechalem sie wlasnie B5 (1.8T) od kumpla i powiem szczerze, ze prowadzenie, brak przechylow i komfort (na finskich drogach) bija na glowe serie 1BE.

pozdrowka

Opublikowano

...a ja juz zdecydowalem. Audik dostaje zawias koni sport. Przejechalem sie wlasnie B5 (1.8T) od kumpla i powiem szczerze, ze prowadzenie, brak przechylow i komfort (na finskich drogach) bija na glowe serie 1BE.

pozdrowka

Koni sport - dobra decyzja :good:

Opublikowano
  • Autor

...wiem, wiem ze dobra :>

a caly komplet 1BE (stan dardzo dobry) bedzie na sprzedaz jakby ktos szukal

pozdrawiam

Opublikowano

ile kosztuje to zawieszenie koni ? i które wybrać bo są wersje STR.T i SPORT KIT. Jakie są główne różnice między nimi. Ile będziesz chciał za 1BE?

Opublikowano
  • Autor

sport kit to koszt okolo 540-580 euro, STR.T mozna dostac za okolo 360-380. Roznice pomiedzy nimi jest taka, ze STR.T nie ma mozliwosci regulacji twardosci. 1BE bedzie dostepny za okolo 3-4 tygodnie, pisz na priva.

valo,