Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swieci się kontrolka epc i kontrola trakcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moją audi B6 2.0 Alt B +G 2002r 130K zapalają mi się kontrolki epc i kontrola trakcji gdy wcisne pedał hamulca, i nie ma siły nawet mi zgasł i nie było mowy o odpaleniu... Mam pewne przypuszczenia bo czytałam na forum ale nie chce nic sugerować. Czy ktoś miał podobny problem lub wie co może być przyczyną? Proszę pomóżcie... 

Opublikowano

Ostatnio w B6 mojej siostry padł sterownik ABSu- objawy najpierw kontrolki od kontroli trakcji i abs, potem już dochodziło do tego, że paliło się wszystko co mogło a momentami licznik nie pokazywał nic 0 - null- gasło wszystko łącznie z przebiegiem, podświetleniem - ciemność. Po rozebraniu serownika było widać w pierwszej kolejności jeden zimny lut przy gnieździe od wtyczki - jednak po dokładnym obejrzeniu płytki okazało się, że po przeciwnej stronie ma objawy  spalenia  i tak też było - niestety przy wymianie sterownika  dopiero 3 w kolejności dał się poprawnie zakodować - poprzednie nie działały. 

Ogólnie polecam podłączyć pod kompa i zobaczyć co wywala bo przyczyn zapalania tych kontrolek może być kilka np. czujniki przyśpieszenia wzdłużnego i poprzecznego (w swojej b7 przerabiałem to w październiku), czujnik pedału hamulca, czujniki abs'u i jeszcze pewnie coś by się znalazło. 

Pozdrawiam,

Darek 

Opublikowano

CZujnik położenia wałka