Reniu Opublikowano 17 Stycznia 2019 Opublikowano 17 Stycznia 2019 A4 B5 1.9TDI AFN. Dzisiaj zaskoczyłe mnie trudny rozruch auta. Odpalił dopiero za 3 razem, długo świeciła się kontrolka świec żarowych. Temperatura była dodatnia a odpalal jak przy -20. Po rozgrzaniu łapie od dotknięcia, po kilku godzinach postoju można odczuć trudniejszy rozruch. Wcześniej nigdy nie miałem najmniejszych problemów z odpalaniem. Akumulator sprawny, wymieniony miesiąc wcześniej. Jak odpali, to silnik chodzi dobrze. Dodam tylko, że wczoraj wymieniona została uszczelka pod pompą i wężyki przelewowe, choć nie powinno mieć to wpływu. Jakieś pomysły, co powinienem sprawdzić? Co mogło paść?
Dev Opublikowano 17 Stycznia 2019 Opublikowano 17 Stycznia 2019 40 minut temu, Reniu napisał: A4 B5 1.9TDI AFN. Dzisiaj zaskoczyłe mnie trudny rozruch auta. Odpalił dopiero za 3 razem, długo świeciła się kontrolka świec żarowych. Temperatura była dodatnia a odpalal jak przy -20. Po rozgrzaniu łapie od dotknięcia, po kilku godzinach postoju można odczuć trudniejszy rozruch. Wcześniej nigdy nie miałem najmniejszych problemów z odpalaniem. Akumulator sprawny, wymieniony miesiąc wcześniej. Jak odpali, to silnik chodzi dobrze. Dodam tylko, że wczoraj wymieniona została uszczelka pod pompą i wężyki przelewowe, choć nie powinno mieć to wpływu. Jakieś pomysły, co powinienem sprawdzić? Co mogło paść? sprawdz dawkę i swiece zarowe
Brzeziak Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Zwróć uwagę na węże paliwowe. Zachowuje sie tak jakby ropa się cofała. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez Brzeziak
wesz82 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Jak zwalales pompe to kat i dawka do sprawdzania. Jak wsio oblukasz wlacznie z wezami to daj znac.
Rekomendowane odpowiedzi