Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Problem z mocą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,posiadam A4 B6 AWX z 2002 roku i problem z mocą.Samochód posiada moc na 1,2,3,4 biegu gdy wrzucę 5 bieg rozpędzanie samochodu do prędkości 160 km/h trwa wiecznie i takowa prędkość jest maksymalna(jak jest delikatnie z górki to osiągnie 170)

Problem był przed regeneracją turbiny jak i po regeneracji.Regenerowałem ze względu na świst turbiny który było słychać masakrycznie.Skanowałem samochód prowizorycznym komputerem i pokazał błąd 17571 od czujnika temperatury paliwa oraz 17996 od poduszki silnika.

Podejrzewałem przytkany filtr paliwa i po wymianie nic się nie zmieniło,mechanik przy wymianie turbiny sprawdzał podciśnienia i wyszły wporządku.Za samochodem czuć niedopalone spaliny,Ktoś ma jakieś pomysły co może być przyczyną?

Opublikowano
  • Autor

Jak któryś brakuje to podpowiedzcie,logi dynamiczne postaram sie zrobic w weekend

LOG-01-003-008-011.CSV

LOG-01-013-018-023.CSV

Opublikowano

Coś nie tak z tymi logami... Popraw, i wrzuć potem nieruszane pliki na vaglogi.pl

Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem nowe logi,nie ruszałem ich wcale tylko odrazu próbowałem wrzucić na stronę i strona pokazuje "Nic tu nie ma" 

Opublikowano

Teraz OK ;)

Korekcje już bliskie 1mg... może być problem z oringami. Tym bardziej, że piszesz o zapachu niedopalonego paliwa...

Czujnik temperatury paliwa musiałbyś sprawdzić/ewentualnie wiązkę...

Zrób jeszcze log dynamiczny

003+008+011

001+023

Możesz dać synchro na 0, bo tak jak teraz silnik mocniej na pewno klepie... 

Opublikowano
  • Autor

A o co chodzi z tym synchro i jak to zrobić,wybaczcie dopiero zaczynam i jestem laikiem w tych sprawach.

Opublikowano

Zobacz czy nie masz gdzieś przypadkiem nieszczelności... MAF ma za niskie wskazanie. Nie widzisz w lusterku czarnej chmury ? 

Jeśli nie ma nigdzie nieszczelności to próba czyszczenia MAF, jak nie pomoże podmiana przepływki.

Opublikowano
  • Autor

Nieszczelność między MAF a turbiną? W lusterku nie ma żadnej chmurki 

Edytowane przez szymon507

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany,przepływka nowa włożona i wszystko wróciło do normy.W między czasie wyskoczył błąd 17964 Ale problemu z wyłączeniem turbo nie ma więc raczej nic się nie stanie z tym.Dzieki za pomoc :)