Adam68 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia OK ale w klonie tego nie ma mogę tylko bity zaznaczyć
Muskel1 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Masz tam przy bit 6-7 zakładkę, otwierasz ją i wybierasz usb charge.
Adam68 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia no i słało się niemożliwe HaHa nie mam dual USB zainstalowanego jeszcze mam zakodowane AA/CP mam obraz z kamery wstęcznej i wizualizacje parktroników i mam wreszcie mapy na Fisie zmieniłem kodowanie 5F kopiując kodowania z dnia kiedy jeszcze małem mapy a nie miałem kamery 01940201FF0A000013110001000A00332F00026401F00100CE - aktualne wszystko działa 01940201FF0A000013110001000A00332F00025401F00100CE - nie było map na fisie czyli w Byte 19 zmieniłem 54 na 64 nie sprawdziłem jak to jest w zazanaczeniu Bitow
Adam68 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia cały czas mam jeszcze błąd związany z aktualizacją wsrteczną ale dziwna sprawa 5F - adaptacje IDE02502 8EA3 - oryginalnie miałem po przeliczeniach XOR calculatorem wyszło mi 4771 pisalo mi, że zaakceptowane zmiany chociaż dalej widniała stara warość 8EA3 dziś ponownie chciałem to zaktualizować tym razem Autelem Pro i bierząca warość była nagle 2705 dzis nie chcaiło mi przyjąć nowej wartości 4771 ani starej 8EA3 piszą, że wartość poza zakresem pytanie o co chodzi jak to sie mogło samo zmienić? i właściwie jak powinno być żeby nie pokazywał błędu?
Adam68 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Napisałem Cii przecież że w bajcie 19. kodowałem to w Bajcie 19 ostatnio ale efektu nie było dziś wkodowałem cały kod na pierwszej stronie i poszło od ręki
Muskel1 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia Wartość przy każdym ponownym odczytaniu jest inna i należy ją zawsze na nowo obliczyć i wpisać nie wychodząc że sterownika, następnie skasować błąd.
Adam68 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja W dniu 6.04.2024 o 18:17, Adam68 napisał(a): wow działa wydaje się że dobrze W dniu 6.04.2024 o 18:22, Muskel1 napisał(a): Mam jeszcze jeden problem kamera działa, czujniki parkowania dziłają wszystko prawidłowo ale tylko do następnego dnia , rano po odpaleniu auta brak obrazu z kamery jak i brak wizualizacji parktroników pomaga reset jednostki wtedy natychmiast pojawia sie obraz z kamery a po ponownym załadownaiu systemu pokazują sie tez na monitorze parktorniki. I tak wszystko działa dobrze do następnego ranka gdzie znowu musze resetowac system. Jakis pomysł?
Muskel1 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja (edytowane) Kamera oyginalna czy chińskia? Sprawsź jeszcze raz wiązkę i kodowania. Możesz też na próbę w adaptacjach sterownika 5F, zmienić adaptację VPS 0x0B msg bus z zacisku 15 na Databus Infotainment. Edytowane 18 Maja przez Muskel1
Adam68 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja 12 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Kamera oyginalna czy chińskia? Sprawsź jeszcze raz wiązkę i kodowania. Możesz też na próbę w adaptacjach sterownika 5F, zmienić adaptację VPS 0x0B msg bus z zacisku 15 na Databus Infotainment. kamera chińska, ma działać i działa bez kodowania z tym właśnie felerem że trzeba resetować
Adam68 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja W dniu 18.05.2024 o 21:47, Adam68 napisał(a): W dniu 18.05.2024 o 09:07, Muskel1 napisał(a): Kamera oyginalna czy chińskia? Sprawsź jeszcze raz wiązkę i kodowania. Możesz też na próbę w adaptacjach sterownika 5F, zmienić adaptację VPS 0x0B msg bus z zacisku 15 na Databus Infotainment. kamera chińska, ma działać i działa bez kodowania z tym właśnie felerem że trzeba resetować w adaptacjach sterownika 5F, mam ustawione adaptację VPS 0x0B msg bus na nieaktywne
Muskel1 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Ustaw najpierw na zacisk 15 i sprawdź czy zadziała poprawnie.
Adam68 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Ustaw najpierw na zacisk 15 i sprawdź czy zadziała poprawnie. to VPS 0x0B tez ustawić na active bo bam nieaktywne ?
Adam68 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja 7 minut temu, Adam68 napisał(a): to VPS 0x0B tez ustawić na active bo bam nieaktywne ? i jeszce RVC_video_input ma być na FBAS czy LVDS ?
Muskel1 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Nie zmieniałeś kodowań i adaptacji po dołożeniu kamery?
Adam68 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Nie zmieniałeś kodowań i adaptacji po dołożeniu kamery? najpierw zmieniałem i nie działala dlatego potem zorientowałem sie że kamera ma być bez kodowania i musiałem ze wszystkim wrócić tak jak było pierwotnie czyli bez kodowania ale też nie dziłal dopiero potem zaczęła dlatego tak kombinowałem kilka razy i może coś mam jeszcze nie zmienione najgorsze jest to że po resecie wszystko śmiga dopiero na następny dzien nie dziła nawet parktorniki nie wyskakuja na monitorze i trzeba reset wtedy wszystko jest OK
Muskel1 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Gdzieś miał ktoś na forum kamerę, która też miała działać bez kodowania, musisz poszukać.
Adam68 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja 49 minut temu, Muskel1 napisał(a): Gdzieś miał ktoś na forum kamerę, która też miała działać bez kodowania, musisz poszukać. to ja poruszałem temat miesiąc temu jak kombinowałem z kodowaniem i musiałem wszystko odkodować
Muskel1 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Ok. Nie montowałem takiej kamery (bez kodowania), więc nie wiem jak to działa. Pozostałe kamery muszą być zakodowane.
Rekomendowane odpowiedzi