idua Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 W moim Audi A4 1,6 podczas przyspieszania cos stuka w okolicach lewy przód. Stukanie narasta podczas przyspieszania, kiedy jadę ze stalą prędkością jakby zanika Dodam ze stukanie jest metaliczne Wykluczam opony- sprawdziłem Przód lewy wachacz Górny jest owszem do wymiany + końcówka drażka kier. (Poza tym występują wtedy inne objawy) Wydaje mi sie ale nie chce nikomu sugerować ze jest to przegub wewnętrzny Zwracam sie do Was z prośba o pomoc
Yelo Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Sprawdź czy podczas intensywnego hamowania silnikiem podobnie stuka. Jeżeli tak, to przegub wew jest całkiem prawdopodobny.
Gość czadzik Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Witaj mialem podobny problem powyzej 3000 obr cos walilo. Okazalo sie ze byl luz na mechanizmie roznicowym i skrzynia do wymiany, koszt z robota i nowym olejem 1300zl
Picasso Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 czadzik nie strasz mnie, bo mam takie narastające stukanie w prawym przednim kole Myślałem, że to koło, ale na wulkanizacji okazało się, że jest OK. Muszę sprawdzić jeszcze wszelkie elementy ruchome .....
Rekomendowane odpowiedzi