Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy moje sprzęgło się kończy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Podczas jazdy zauważyłem, że na drugim biegu przy bucie w podłodze 2-3 na 10 razy powyżej 2500 obrotów, obroty zaczynają wzrastać a samochód nie przyśpiesza. Zastanawiałem się na początku czy czasem opony nie tracą przyczepności ale nie słyszałem najmniejszego pisku opon, więc moje przypuszczenia zeszły na sprzęgło. Dodam, że nie czułem żadnych dziwnych zapachów, a dzieje się to tylko i wyłącznie na drugim biegu, na reszcie pozostałych nie. Zrobiłem również test na postoju popuszczając sprzęgło na zaciągnietym ręcznym na wysokim biegu i za każdym razem auto zachowywalo się poprawnie czyli gasło. Sprzęgło siedzi tam naprawdopodobniej od fabryki. Czy mam się przygotowywać na to że sprzęglo zaczyna się kończyć? 

1.9 ahh 130km, '00

Dzięki z góry za pomoc?

Edytowane przez Bukalovsky

Opublikowano

Ślizga się.

Opublikowano

Docisk + tarcza

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, JawoR36 napisał:

Docisk + tarcza

Jakie są koszta wymiany i zakupu takiego kompletu? I czy jest możliwośc wymiamy tylko tego zestawu pomijając dwumasę?

Opublikowano

Robocizna ok 300zł

Zestaw https://allegro.pl/oferta/valeo-sprzeglo-docisk-vw-passat-b5-1-9-tdi-a4-b5-7683645265

Można

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, JawoR36 napisał:

Robocizna ok 300zł

Zestaw https://allegro.pl/oferta/valeo-sprzeglo-docisk-vw-passat-b5-1-9-tdi-a4-b5-7683645265

Można

Czyli powinno się zamknąc w granicach 800zł. Dzięki wielkie za pomoc ? I jeszcze jedno pytanie, czy mogę jeszcze pojeźdźcić na tym sprzęgle? Bo wydaje mi się, że nie jest jeszcze w tragicznym stanie.

Opublikowano

Spokojnie możesz jeździć, bo z tego co piszesz to tak dramatycznie jeszcze nie jest.

Opublikowano
2 godziny temu, Bukalovsky napisał:

Czyli powinno się zamknąc w granicach 800zł. Dzięki wielkie za pomoc ? I jeszcze jedno pytanie, czy mogę jeszcze pojeźdźcić na tym sprzęgle? Bo wydaje mi się, że nie jest jeszcze w tragicznym stanie.

Prawdopodobnie to już docisk nie daje rady, w sensie, że jest już zbyt zużyty i nie dociska odpowiednio mocno tarczy. Możesz jeździć