Bukalovsky Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) Witam serdecznie, Podczas jazdy zauważyłem, że na drugim biegu przy bucie w podłodze 2-3 na 10 razy powyżej 2500 obrotów, obroty zaczynają wzrastać a samochód nie przyśpiesza. Zastanawiałem się na początku czy czasem opony nie tracą przyczepności ale nie słyszałem najmniejszego pisku opon, więc moje przypuszczenia zeszły na sprzęgło. Dodam, że nie czułem żadnych dziwnych zapachów, a dzieje się to tylko i wyłącznie na drugim biegu, na reszcie pozostałych nie. Zrobiłem również test na postoju popuszczając sprzęgło na zaciągnietym ręcznym na wysokim biegu i za każdym razem auto zachowywalo się poprawnie czyli gasło. Sprzęgło siedzi tam naprawdopodobniej od fabryki. Czy mam się przygotowywać na to że sprzęglo zaczyna się kończyć? 1.9 ahh 130km, '00 Dzięki z góry za pomoc? Edytowane 2 Lutego 2019 przez Bukalovsky
Bukalovsky Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) 1 minutę temu, JawoR36 napisał: Docisk + tarcza Jakie są koszta wymiany i zakupu takiego kompletu? I czy jest możliwośc wymiamy tylko tego zestawu pomijając dwumasę? Edytowane 2 Lutego 2019 przez Bukalovsky
JawoR36 Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Robocizna ok 300zł Zestaw https://allegro.pl/oferta/valeo-sprzeglo-docisk-vw-passat-b5-1-9-tdi-a4-b5-7683645265 Można
Bukalovsky Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) 4 minuty temu, JawoR36 napisał: Robocizna ok 300zł Zestaw https://allegro.pl/oferta/valeo-sprzeglo-docisk-vw-passat-b5-1-9-tdi-a4-b5-7683645265 Można Czyli powinno się zamknąc w granicach 800zł. Dzięki wielkie za pomoc ? I jeszcze jedno pytanie, czy mogę jeszcze pojeźdźcić na tym sprzęgle? Bo wydaje mi się, że nie jest jeszcze w tragicznym stanie. Edytowane 2 Lutego 2019 przez Bukalovsky
przem8 Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Spokojnie możesz jeździć, bo z tego co piszesz to tak dramatycznie jeszcze nie jest. 1
JawoR36 Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 2 godziny temu, Bukalovsky napisał: Czyli powinno się zamknąc w granicach 800zł. Dzięki wielkie za pomoc ? I jeszcze jedno pytanie, czy mogę jeszcze pojeźdźcić na tym sprzęgle? Bo wydaje mi się, że nie jest jeszcze w tragicznym stanie. Prawdopodobnie to już docisk nie daje rady, w sensie, że jest już zbyt zużyty i nie dociska odpowiednio mocno tarczy. Możesz jeździć 1
Rekomendowane odpowiedzi