Jump to content
IGNORED

Tylna klapa problem !!!

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

mam taki  problem w mojej  B6 Avant mianowicie zmieniłem siłowniki klapy na nowe i na wyświetlaczy pokazało się  iż klapa jest niezamknięta i oczywiście pali się oświetlenie bagażnika ,  dziwne bo sprawdzałem i jest zamknięta samochód zamyka  bez problemu z kluczyka zamek chodzi  , dziś zmieniłem  na stare siłowniki i problem  dalej jest ten sam  cały czas świeci mi  że klapa niezamknięta ?!?!?! Dodam że przed zmianą nie było żadnych problemów .

Macie jakieś pomysły co z tym zrobić ?!?!?

Edited by foni
Posted

Może przy wymianie gdzieś zahaczyłeś o czujnik zamknięcia klapy? Jest na dole tam gdzie jest końcówka zamka, przeczyść go dokładnie, ewentualnie wykręć, rozbierz i przeczyść.

• Upvote 1
Posted

a tego to nie sprawdzałem  może  ...

Posted
W dniu 4.02.2019 o 18:21, Langista napisał:

Może przy wymianie gdzieś zahaczyłeś o czujnik zamknięcia klapy? Jest na dole tam gdzie jest końcówka zamka, przeczyść go dokładnie, ewentualnie wykręć, rozbierz i przeczyść.

rzeczywiście ,  było tam dużo syfu i mokro przeważnie na i w kostce   wyczyściłem  i jest wszystko ok . dzięki !!!

Posted

W którym dokładnie miejscu jest ten czujnik?? W zamku w klapie, czy w "podłodze" przy zderzaku?? Mam czasem problem z brakiem światełka po otwarciu klapy i zapewne jest to związane z tym czujnikiem.

Posted

Brak światła może być od samej lampki, która ma gdzieś luzy na stykach (tak u mnie w b5 jest - po porządnym lutnięciu świeci, zły byłem bo ciemno, bagaże przy przeprowadzce trzeba było wypakować a nie świeciło :D). Sam czujnik jest we wnęce w zderzaku.