Jump to content
IGNORED

Radio RNS low/BNS 5.0 jak podłączyć/komunikacja vcds

Recommended Posts

Posted

WItam.
Zakupiłem jakiś czas temu radio Rns Low/bns 5.0 .
Dotychczas w moim B6 było Radio  Concerta 1 din.
Radio 2 din kupiłem niby z pinem,a co się poźniej okazało pin składający się z 5 cyfr nie ma racji bytu.
Stwierdziłem,iż pracując w ASO VW/Audi sam odzyskam sobie pin do radia przez GEKO.

W czym problem? a no w tym,że muszę mieć komunikacje z radiem poprzez diagnostykę komputerową,a po podłączeniu radia pod kostki nie mogę się polaczyć za posrednictwem vcds pro.
Wiem,że komunikacja zradiem Concert odbywała się za pośrednictwem linii k,a w radiu 2 din powinna odbywać się po linii can.Z tego co zauważyłem to can low i kabel pomarańczowo-fioletowy
są podłączone do radia i z opisem pinów na schemacie radia się zgadzają. Czy muszę w złączu obd 2 pociągnąć jeszcze komunikacje C-low i C-high aby nawiązac połączenie z radiem? jak tak to gdzie najlepiej się wczepić z tą szyną can aby nie zaburzyć działania innych sterowników?

Posted

Kupiłeś przejściówkę na iso2 ? Jak tak to w tym poście masz co przepiąć:

Te przejściówki są dla RNS-E ale po malutkiej przeróbce pasują do BNS i Concert / Symphony II+

Posted

Tak kupiłem od RNS-E,ale pinów w niej zadnych nie przekładałem,bo myślałem ze wszystko bedzie się zgadzać.
Czyżby tu był problem czy jednak będę musiał prowadzić te kable can od obd2?

Posted
1 minutę temu, XsioR napisał:

Czyżby tu był problem czy jednak będę musiał prowadzić te kable can od obd2?

Rnse ma linie k pod innym pinem niż bns 5.0,w a4b6 komunikacja z radiem idzie przez linie k a nie can.

Posted
1 minutę temu, pila24 napisał:

Rnse ma linie k pod innym pinem niż bns 5.0,w a4b6 komunikacja z radiem idzie przez linie k a nie can.

No to widzę,że moj problem zostanie rozwiązany :)
Dzięki panowie :D