hoga2 Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Witam . Mam w bloku 013 korekcje -3.00 -3.00 +3.00 +3.00 Czy ktoś z kolegów widział coś takiego ? Oczywiście na ciepłym silniku tragiczne wolne obroty . Wszelkie diagnozy wskazjuą na wtryski jeszcze miesiąc temu było +- 2.7 a teraz jest +/-3.00 Czy to napewno pompowtryski czy może być coś innego w VAG nie ma błędów, sprawdziłem już czujniki wału i rozrządu ale sam już nie wiem czy to sterownik czy pompki . Wszelkie sugestie mile widziane
Musashi Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Witam . Mam w bloku 013 korekcje -3.00 -3.00 +3.00 +3.00 Czy ktoś z kolegów widział coś takiego ? Oczywiście na ciepłym silniku tragiczne wolne obroty . Wszelkie diagnozy wskazjuą na wtryski jeszcze miesiąc temu było +- 2.7 a teraz jest +/-3.00 Czy to napewno pompowtryski czy może być coś innego w VAG nie ma błędów, sprawdziłem już czujniki wału i rozrządu ale sam już nie wiem czy to sterownik czy pompki . Wszelkie sugestie mile widziane zmierz kompresje, pozniej uszczelniacze pompek, podociskaj konektory w zlaczkach listwy sterujacej PD
?awa Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 podociskanie pomoże na krótko(kolega to przerabiał), trzeba po wyciągać konektory i je po podginać lekko, tak żeby ciasno siedziały... Jeżeli nie pomoże to kupić listwe sterującą...
Rekomendowane odpowiedzi