Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie dobrać dystanse?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ori felgi sline 9ramienne o parametrach ET43 8Jx18" i chce do nich dobrać dystans, żeby to ładnie wyglądało. Myślałem o przodzie 15mm i tył 20mm. Czy to będzie ok? Zawieszenie eibach prokit -30mm nic nie będzie tarło? :D Opona 225/40

Opublikowano

nie bedzie tarlo, jeszcze luz zostanie ;)

Opublikowano

Przy takiej wysokości nie będzie nic tarło. Ale jak planujesz dać niżej w przyszłości to daj sobie 13/17 ewentualnie 13/15. Ja tak mam i nie dodał bym i nie zabrał ani milimetra. Felge mam inny wzór ale parametry i opona ta sama.

Opublikowano
  • Autor

W dół nigdy już nie pójdzie na pewno, warunki w których mieszkam na to nie pozwalają :) Więc zamówię jakieś 15/20mm raczej z firmy dystom

Opublikowano
15 minut temu, Noix napisał:

W dół nigdy już nie pójdzie na pewno, warunki w których mieszkam na to nie pozwalają :) Więc zamówię jakieś 15/20mm raczej z firmy dystom

Każdy tak mówi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podepnę się do tematu, bo mam problem. Sprawdzałem wiele tematów na forum i zakupiłem dystanse 15 przód 20 tył, rónwnież felgę ET43 8Jx18, przód siadł pięknie jest jeszcze luzu przy max skrętach (najeżdżałem na wzniesienia przekątnych osi). Z kolei z tyłu tarło, sprawdzę jeszcze 15 na tył bo już nie mam siły dziś, ale zastanawia mnie czy w aucie nie było coś modzone lub coś się nie zgadza, że każdemu pasuje a mi nie

B6 w sedanie, załączam foto poglądowe, po prawej strony opony widać jak obtarło o nadkole

sprężyna cała, wygląda na standardową (czarna), choć sprzedawca mówił coś o niższym zawieszeniu i czerwonych sprężynach, przód jest standardowy i dość wysoki. Zastanawiam się czy jednak nie powinien być wyżej, jakieś pomysły?

dystans_tyl.jpeg