Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dyfuzor zderzaka tylnego S4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś orientuje się czy w tylnym zderzaku dyfuzor od wersji standardowej ma te same mocowania co dyfuzor od wersji S4 ? Zastanawiam się czy muszę wymieniać cały zderzak, czy wystarczy wymiana dyfuzora.

Dyfuzor standardowy:

image.png

Dyfuzor S4:

image.png

Wydech oczywiście będzie zmieniony na 4 rury jak w S4 -> po to wymiana dyfuzora ;)

Edytowane przez Matini

Opublikowano

Nie wiem czy tu będzie tak samo, ale u mnie w A5 B9 dyfuzor S5 podszedł plug&play pod zderzak S-Line

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie ! Chyba nie będzie mi dane sprawdzić dyfuzora bo mam jednak uszkodzone zaczepy w zderzaku i będę wymieniał komplet. Mam za to jeszcze jedno pytanie - być może głupie , ale podobno takich nie ma :)

Czy zderzak od kombi pasuje do sedana ? Oglądając zdjęcia nie widzę jakiś większych różnic...coraz częściej producenci stosują ujednolicanie części ale czy aż tak ? 

Opublikowano
W dniu 16.04.2019 o 20:30, Matini napisał:

Czy zderzak od kombi pasuje do sedana ?

Nie będzie pasować. Chociaż wygląda jakby było równe, to niestety nie pasuje. Kiedyś sprawdzałem, bo sam chciałem założyć zderzak od kombi do sedana.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki !

Właśnie w święta przeszukałem pół internetu i znalazłem dobre zdjęcia i porównałem . Faktycznie mają zupełnie inny kształt górnej części zderzaka (tam gdzie dochodzi klapa bagażnika).

Liczę natomiast że dyfuzor dolny będzie już taki sam :) Robię troszkę składaka , ale zależy mi na zderzaku w dobrym stanie i dyfuzorze z wersji S4 w którym mieszczą się 4 wydechy.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Może dodasz fotki tych zdjęć dla potomności? :D

Opublikowano
  • Autor

Zdjęcia które znalazłem były tylko dla porównania więc nie ma sensu ich tu zamieszczać, wstawię swoje jak tylko będzie wszystko gotowe. Samochód dopłynął i next week będzie już w warsztacie.

Edytowane przez Matini

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 29.03.2019 o 10:57, Matini napisał:

Czy ktoś orientuje się czy w tylnym zderzaku dyfuzor od wersji standardowej ma te same mocowania co dyfuzor od wersji S4 ? Zastanawiam się czy muszę wymieniać cały zderzak, czy wystarczy wymiana dyfuzora.

Dyfuzor standardowy:

image.png

Dyfuzor S4:

image.png

Wydech oczywiście będzie zmieniony na 4 rury jak w S4 -> po to wymiana dyfuzora ;)

Jak masz zderzak s line pasuje dyfuzor robiłem u siebie 

B871D598-8703-44F7-A719-5198D33D728E.jpeg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Krystian, a po co Ci osłona AB ? Ją też trzeba wymienić? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko jestem nowy chce założyć dyfuzor od s4 b9 do mojej audiczki którą mam w dislu i są tylko z lewej strony koncowki, z drugiej strony będą atrapy jakoś mnie to nie razi bo nowe audi jak inne marki wypuszczaja atrapy :) znalazłem na allegro podróbę dajcie znać co sądzicie, wydaje mi się że jest jakoś strasznie jasny kolor tego dyfuzou 

https://allegro.pl/oferta/audi-a4-s4-b9-avant-sedan-dyfuzor-i-koncowki-s4-9896840963?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Cz%C4%99%C5%9Bci+samochodowe+-+Cz%C4%99%C5%9Bci+karoserii&gclid=CjwKCAjw6qqDBhB-EiwACBs6x8zWEidVIKRT4BSA4jcGmzfpqYIGEq4LVsqq3JeSwdONUa_-w4yV-hoCpg0QAvD_BwE

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Ma ktoś może numer dyfuzora s4? Szukam szukam i nie mogę znaleźć, a etka, którą mam, to tylko do B8 pokazuje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 5.04.2021 o 22:01, Zula1111 napisał:

Siemanko jestem nowy chce założyć dyfuzor od s4 b9 do mojej audiczki którą mam w dislu i są tylko z lewej strony koncowki, z drugiej strony będą atrapy jakoś mnie to nie razi bo nowe audi jak inne marki wypuszczaja atrapy :) znalazłem na allegro podróbę dajcie znać co sądzicie, wydaje mi się że jest jakoś strasznie jasny kolor tego dyfuzou 

https://allegro.pl/oferta/audi-a4-s4-b9-avant-sedan-dyfuzor-i-koncowki-s4-9896840963?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Części+samochodowe+-+Części+karoserii&gclid=CjwKCAjw6qqDBhB-EiwACBs6x8zWEidVIKRT4BSA4jcGmzfpqYIGEq4LVsqq3JeSwdONUa_-w4yV-hoCpg0QAvD_BwE

I jak kolego, zakładałeś ten dyfuzor z allegro? Jak z jakością i spasowaniem? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Puczyl nie jeszcze myślałem że ktoś doradzi jutro jadę się pytać do aso o koszt dyfuzora do s4 i kocnowki tylko nie wiem jak je przymocuje żeby nie odleciały.... 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 15.01.2021 o 21:14, Damiano007 napisał:

Jak masz zderzak s line pasuje dyfuzor robiłem u siebie 

B871D598-8703-44F7-A719-5198D33D728E.jpeg

Prawy wydech to atrapa czy rzeźbiłeś wydech?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka, podepnę się bo szukałem jakiś czas temu dyfuzora do A4 252KM Q ale poza jakimś jednym za kosmiczne pieniądze (UK tuning) kierowało mnie tylko do Aliexpress;) (swoją drogą ładne te elementy robią - pytanie czy trwałe?). Szukam czegoś do czarnego auta pod nowy cat back i ma być czarne lub karbonowe na 2 duże rury i za cholerę nic nie mogę znaleźć nawet w podróbkach, bo z jakiegoś powodu jest tego dużo do A4 B8 albo do B9 S4 (A4 ma inne zaczepy). Zamówiłbym z Ali ale pokazuje na luty a potrzebuję na za tydzień ;) ktoś się orientuje czy coś podobnego jak niżej można dorwać u nas?

image.png.edd93b5428903ba5372a764f32a1353b.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Robił ktoś już może przekładkę tylnego dyfuzora z s-line na s4? Zastanawiam się czy końcówki wydechu z pojedynczych na podwójne będą plug & play czy trzeba coś modzić.

Informacyjnie co do tej pory udało mi się ustalić:

dyfuzor s-line 2 wydechy/2 rury 8W0 807 521 D RU6 - dark chrom matt / RP5 - twilight matt
listwa ozdobna dyfuzora        8W0 853 551 RN4 - dark chrom highgloss / 3Q7 aluminum

Ceny ori zwalają z nóg. Dziwne, że mniejsza listwa ozdobna jest droższa od samego dyfuzora ?

Edytowane przez widur84