marcinA4 TDI Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 mam pytanko czyskrzynia automatyczna z tiptronickiem od 2,8benz będzie pasowała do 2.5 tdi bądź 4,2ben. pytam bo w mercedesach można założyć skrzynie od benzyny do diesla w starszych modelach z góry dziękuje za pomoc
majkel_majki Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 Nie będzie pasowała Kolego, chociażby same przełożenia biegów są inne.
marbol Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 mało tego nie każda od 2.5 TDI będzie pasowała do Twojego ,konkretnie z jakim kodem literowym potrzebujesz skrzynie?
marcinA4 TDI Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Opublikowano 8 Marca 2009 niestety sprzedałem swoją andzie pytałem tylko orientacyjnie rozglądam się teraz za czymś większym np a8 a tam wszystko w automacie a z opini wielu to audi się nie popisało co do automatów
arki Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Proponuje A6 z TIPem z silnikiem 3.0 TDI. Kolega ma wykręcone ponad 400tyś. km i nic się nie dzieje
letallec Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 niestety sprzedałem swoją andzie pytałem tylko orientacyjnie rozglądam się teraz za czymś większym np a8 a tam wszystko w automacie a z opini wielu to audi się nie popisało co do automatów Tiptronic'a nie ma co się bać. To zarąbiste skrzynie, gdyż mają długą historię(razem z poprzednikami ~25lat). Audi robi jedne z najlepszych automatów(myślę właśnie o tiptronic'u), choć do najnowszych rzeczywiście są zastrzeżenia. Nie słuchaj tych znawców. Chociaż swoją drogą ciekawe jakimi markami jeżdżą.
Rekomendowane odpowiedzi