Jump to content
IGNORED

[INNE] Automat Tiptronic - czy będzie pasowała ?

Recommended Posts

Posted

mam pytanko czyskrzynia automatyczna z tiptronickiem od 2,8benz będzie pasowała do 2.5 tdi bądź 4,2ben.

pytam bo w mercedesach można założyć skrzynie od benzyny do diesla w starszych modelach

z góry dziękuje za pomoc

Posted

Nie będzie pasowała Kolego, chociażby same przełożenia biegów są inne.

Posted

mało tego nie każda od 2.5 TDI będzie pasowała do Twojego ,konkretnie z jakim kodem literowym potrzebujesz skrzynie?

Posted

niestety sprzedałem swoją andzie pytałem tylko orientacyjnie rozglądam się teraz za czymś większym np a8 a tam wszystko w automacie a z opini wielu to audi się nie popisało co do automatów

Posted

Proponuje A6 z TIPem z silnikiem 3.0 TDI. Kolega ma wykręcone ponad 400tyś. km i nic się nie dzieje :good:

Posted

niestety sprzedałem swoją andzie pytałem tylko orientacyjnie rozglądam się teraz za czymś większym np a8 a tam wszystko w automacie a z opini wielu to audi się nie popisało co do automatów

Tiptronic'a nie ma co się bać. To zarąbiste skrzynie, gdyż mają długą historię(razem z poprzednikami ~25lat). Audi robi jedne z najlepszych automatów(myślę właśnie o tiptronic'u), choć do najnowszych rzeczywiście są zastrzeżenia. Nie słuchaj tych znawców. Chociaż swoją drogą ciekawe jakimi markami jeżdżą.