Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wysokie obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dalej walczę z podwyższonymi obrotami, wyskakuje mi błąd 16891, wyczytałem, że może to byś przepływka, więc na samym początku odpialem i pojeździłem trochę, wywołało błąd przepływki lecz obroty były takie jak powinny, stwierdziłem więc że to musi być to, zamieniłam z kolegą który ma taka sama sprawdziliśmy numery, u niego wszystko z nią jest okej. Przełożyliśmy moja do jego, jego do mojej. Co się okazała u niego było wszystko w jak najlepszym porządku, a u mnie dalej wywalało błąd. Macie jakiś pomysł? Dziwi mnie, że po tym jak odpialem przyepływke obroty były normalne, a po podpieciu już wali błędem, gdzie szukać problemu ? Dodam, że podwyższone obroty są tylko gdy auto się zagrzeje, na zimnym silniku są takie jak być powinny. Na drugi błąd nie zwracajcie uwagi, był kiedyś lecz juz dawno skasowany i nie pojawia się od tej pory. A4 b6 1.8 t 163 km bfb

20190323_162154.jpg

Opublikowano

Zaworek jednokierunkowy odmy. Drugi błąd to albo kończy się kat, uszkodzona druga sonda lub źle wystrojone lpg. Zrób logi na benzynie 2+33, 3+20 i 115+118 oraz na lpg 2+33. Instrukcje jak coś masz w dziale diagnostyka.

Opublikowano
  • Autor

Zaworek wymieniony dalej to samo

Opublikowano

Ori czy gówniany topran? Szczelność dolotu sprawdzana?

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Wymieniony na topran, kupiłem więc oriw aso, zaworek puszczał w dwie strony, nowy zaworek, później kupiłem kolejny w aso, tak samo puszczał w dwie strony, a topran trzymał, więc kupiłem dwa zaworki za ponad 100 zł, a topran za 15 zlotych okazał się być lepszy, gdzie tu logika  ? 

Opublikowano

A jak zachowywał się silnik na ori zaworku? Próbowałeś go w ogóle założyć? Nie wiem do kogo masz pretensje za te zaworki, bo przecież masz 2 tygodnie na ich zwrócenie i nie robią łachy tylko zwracają hajs.

Opublikowano
  • Autor

Silnik zachowuje się tak samo, nic się nie zmienia. Tylko dziwi mnie czemu dzieje się tak, tylko i wyłącznie na ciepłym silniku ?

Opublikowano

Szczelność dolotu i podciśnien sprawdzana? bez logów to za wiele nie da się pomóc.

Opublikowano
  • Autor

Z logami mogę mieć mały problem, gdyż gniazdo diagnostyczne mam chyba uszkodzony delikatnie, przy każdym najmniejszym dotyku rozlacza kompa, jak coś sprawdzam to tylko na postoju 

• 4 lata później...
Opublikowano

Witaj orczykk kolego uporałes sie z tym probleme bo mam ten sam problem z obrotami,nie moge sobie z tym poradzic.