Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Dziwna część do mocowania dolnej osłony silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem, kupiłem autko juz bez dolnej osłony silnika, i oczywiscie kupiłem oslone na allegro, potrzebne wkręty itp, i pojawił sie problem, mechanik powiedział ze nie ma do czego przykrecic tej osłony że brakuje części która się pmo0cuje do belki, nie wiem o co chodzi, jest podobno długości metra, czy ktoś wie o czym mówi? bo ja nie mogę znaleźść tej czesci ani na allegro ani nigdzie, prosze o pomoc

Opublikowano

Ja u siebie montowałem osłone z alegro wszystko da rade tylko orginalne śruby nie nadają sie, są za krótkie :gwizdanie: i radze to wszystko wymienic bo bardzo szybko ci ta osłona odpadnie

Mocowania na bank masz, m.in mocuje sie do nadkola opiera sie na przedniej dokładce zderzaka i przykręca :good:

Opublikowano
  • Autor

No ale podobno jest jeszcze coś, prosze o pomoc, bo mechanik to zaufany człowiek nie klamie...

Opublikowano

Z twojego opisu wynika, że brakuje ci uchwytu Nr 8D0 863 843 który jest w postaci płaskownika wygiętego tak jak blacha trapezowa i jest przykręcony do belki zespołu napędowego. Do tego uchwytu przykręca się osłonę w trzech miejscach. Najszybciej to kupisz to w ASO może na jakimś szrocie. Przyślij mi na PW swój adres mailowy to wyślę ci rysunek z ETKI.

Opublikowano

Dokładnie jest to płaskownik który przytrzymuje obydwie osłony, może jak ktoś wymontował osłone albo ja zgubił po prostu to ściągnął :wink4:

Opublikowano

Zamów sobie ten płaskowniczek 8D0 863 843 w ASO, koszt ok. 40zł i masz nówke :)

Opublikowano

Witam. Ja także kupiłem osłonę pod silnik i skrzynię biegów na allegro i musiałem je najpierw spasować do siebie. Po spasowaniu był mały problem z zamocowaniem, otóż na łączeniu osłon nie było do czego ich przymocować. Był tam tylko taki cieniutki (ok. 1,5 mm) płaskownik, który na końcach jest przyspawany a po bokach przykręcony śrubami na klucz 10. Płaskownik był dziwnie powyginany (oryginalnie) i na środku miał otworek z blaszką na śrubę. Wygiąłem go tak, żeby można było od dołu przykręcić do niego obie osłony i gotowe. Osłony kupiłem ze śrubami, ale z nich nie skorzystałem bo czytałem, że te mocowanie nie jest zbytnio trwałe, więc dorobiłem sobie śruby z łbem soczewkowym, które ponacinałem żeby można było je zakręcić srubokrętem. Jak na razie wszystko trzyma dobrze. Pozdrawiam.