Cukier191 Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 Witam. Mam mały denerwujące problem z wycieraczkami a mianowicie chodzi o to że przy starcie wycieraczki najpierw robią delikatnych ruch w dół a później idą normalnie. Zaznaczę że raczej nie jest to problem zacierającego się mechanizmu bo dzieje się tak odkąd mam to auto czyli 3,5 roku. Kupując auto nie zwróciłem uwagi na to że wyciaraczki nie leżą idealnie na podszybiu tak jak powinny w Lini prostej ( zobaczyłem to dopiero po jakimś czasie) moje ułożone są pod lekkim skosem do góry tak że podczas jazdy cały czas je widzę. Próbowałem samodzielnie ustawić wycieraczki w pozycji zero i napewno by mi się to udało gdyby nie ten ruch w dół, podczas ułożenia zero wycieraczki najpierw walą o podszybie a później dopiero idą normalnie tak więc musiałem wrócić do ułożenia lekko pod skosem ? wiecie może co jest przyczyną tego ruchu w dół?
pila24 Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 (edytowane) Ramiona mechanizmu są źle ustawione,nie wiem czy w a4 jest podobnie ale kiedyś w a3 naprawiałem mechanizm wycieraczek i źle ustawiłem pozycję początkową i efekt był jak u Ciebie. Zaraz poszukam foty jak tam się ustawiało ramiona. Edytowane 19 Maja 2019 przez pila24
Cukier191 Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Opublikowano 19 Maja 2019 Dzięki, przynajmniej mam jakiś punkt zaczepienia. Wiem że wymieniana była przednia szyba bo jak kupowałem auto gość pokazywał mi foty po uderzeniu kamienia, myślę że wtedy musieli coś popierdzielić.
Cukier191 Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Opublikowano 19 Maja 2019 Czyli ramiona muszą być ułożone tak jak idzie ta zielona linia??
pila24 Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 Znalazłem zdjęcie mechanizmu wycieraczek z a4 i jest identycznie w zasadzie. Czyli ramiona muszą być na równo w pozycji zerowej wycieraczek. Trzeba rozdzielić mechanizm od silniczka i ustawić jak należy ramiona.
Rekomendowane odpowiedzi