Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wytarty panel od klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Mam pytanie odnosnie panelu od klimy. W zwiazku z tym ze mam wytarte klawisze rozgladam sie powoli za panelem na ebay i znalazlem panel ktory wyglada identycznie jak moj tylko ze pochodzi z audi a4 2009 rocznik. Czy on bedzie dzialal poprawnie w mojej niuni z 2002r? oto in on (link z ebay)

http://alturl.com/8p2

Dzieki za ewentualne odpowiedzi

Opublikowano

z tego co się orientuje to jest inaczej w B6 a inaczej w B7 .. problem z grzaniem tylnej szyby....

jak się mylę to proszę poprawcie mnie

Opublikowano
  • Autor

z tego co się orientuje to jest inaczej w B6 a inaczej w B7 .. problem z grzaniem tylnej szyby....

jak się mylę to proszę poprawcie mnie

To tam bedzie jeszcze inaczej bo ten panel jest z b8 :)

Opublikowano

Witam

wyglada identycznie jak moj tylko ze pochodzi z audi a4 2009 rocznik

Z mojej ETKI wynika, że w a4 2009 rocznik panel klimatronika wygląda tak: ??

a4_2009_radio.jpg

Opublikowano

b8 ma już całkiem inny .. jedyne wspólne cechy to B6/B7... ale jak kupisz od b7 tanio zawsze można przełożyć panel przedni i klawisze do swoje starej :gwizdanie:

Opublikowano

Z tego co ja zauważyłem na zdjęciach to panel pochodzi od B7 nie od B8. W B ósemce jest taki jak pokazał (rav) :)

Opublikowano

macieek ten panel co dałeś linka jest z B7 (będzie problem z tylną szybą) i do tego jeszcze do kosza 2DIN

A4 B6

1-DIN

8E0 820 043 A wycofany w 08.2002 i zastąpiony przez 8E0 820 043 J (1-DIN) <kolory 5PR,B98>

8E0 820 043 J wycofany w 2003 i zastąpiony 8E0 820 043 AB (to jest 1-DIN) <kolor 5PR>

8E0 820 043 AF 1-DIN <kolor 5PR>

8E0 820 043 AB 1-DIN z ogrzewaniem foteli <kolor 5PR>

8E0 820 043 AE 1-DIN bez ogrzewania <kolor 5PR>

8E0 820 043 zastąpiony przez 8E0 820 043 H (1-DIN bez ogrzewania) <kolory 5PR,B98>

8E0 820 043 H zastąpiony przez 8E0 820 043 AA (1-DIN bez ogrzewania) <kolor 5PR>

8E0 820 043 AA 1-DIN bez ogrzewania<kolor 5PR>

2-DIN

8E0 820 043 AC 2-DIN bez ogrzewania <kolor 5PR>

8E0 820 043 AG 2-DIN bez ogrzewania <kolor 5PR>

8E0 820 043 AH 2-DIN z ogrzewaniem foteli <kolor 5PR>

8E0 820 043 AD 2-DIN z ogrzewaniem <kolor 5PR>

8E0 820 043 K wycofany w 2003 i zastąpiony 8E 820 043 AC (to jest 2-din bez ogrzewania) <kolor 5PR>

8E0 820 043 G wycofany w 2002 i zastąpiony 8E0 820 043 Q (2-DIN z ogrzewaniem foteli) <kolory 5PR,B98>

8E0 820 043 Q wycofany w 2003 i zastąpiony 8E0 820 043 AH (2-DIN z ogrzewaniem foteli) <kolory 5PR>

A4 B7

8E0 820 043 BM 2-DIN z ogrzewaniem foteli

8E0 820 043 AM 2-DIN z ogrzewaniem foteli

5PR soul (czerń)

B98 czerń satynowa

Opublikowano

Najtańszym rozwiązaniem jest kupić TANIO obojętnie jaki sterownik klimy (pasujący do B6/B7 oczywiście) i przełożyć same przyciski. Operacja tak jest nie skomplikowana i masz 100% pewności ze wszystko bedzie pasowało.

Opublikowano
  • Autor

Ok chłopaki dzieki za wszelkie sugestie.

Rozumiem zatem, że ten koleś z aukcji coś ściemnia. Wyraźnie napisał ze panel pochodzi z auta z 2009r czyli z b8.

pozdro

P.S Zamowiłem książeczke na ebayu takową o audi b6

http://alturl.com/v5g

Niestety po angielsku ale jakos powinienem ja strawic. Widzialem ja w sklepie i zdążyłem zauwazyc, ze tam jest nawet instrukcja montarzu pompowtryskow. także sie napalilem na nia i na dniach powinna przyjsc ;)

Opublikowano

Witam

Szkoda, że ta książka pomija silniki V6. ;( A już sobie myślałem, że mi ją zeskanujesz :naughty:

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

tak czy tak czy b8 czy b7 nie będzie pasował... musisz kupić panel od modelu b6. ile masz przebiegu , że przyciski się przytarły? :mysli:

Opublikowano

z b7 przełoży przyciski więc lepiej szukać najtańszego i już

Opublikowano
  • Autor

tak czy tak czy b8 czy b7 nie będzie pasował... musisz kupić panel od modelu b6. ile masz przebiegu , że przyciski się przytarły? :mysli:

przebieg to 144k raczej pewny, udokumentowany

Opublikowano

to bardzo szybko się wytarło... to wszystko zależy jak poprzednik traktował autko.... :mysli:

no nic jak pisałem bezpiecznie wymienić przyciski.... i będzie jak nowy i pewne, że wszystko zadziała ... powodzenia :wink4:

[br]Dopisany: 14 Marzec 2009, 20:09_________________________________________________btw zapytaj zieluch'a

on wymieniał climatronik może Ci coś taniej puści jako klubowiczowi :) (i podmienisz przyciski i sprzedasz ;))

Opublikowano

przebieg to 144k raczej pewny, udokumentowany

Podejżewam, że 144k mil. Inaczej musiałby siedzieć i tylko bawić się klimatronikiem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy a czy ktos podpowie jak wyciągnąć panel klimatronika z B6??

Opublikowano

Wyciągasz najpierw radio specjalnymi wyjmakami a później już samemu rokminisz jak wyciągnąć klimatronik.

Opublikowano

malik a rozebrać go i przełożyć klawisze oraz przednią obudowę z B7 nie będzie problemu??

Opublikowano

Tak, klawisze da się przełożyc bez problemu. Będą się tylko różnić nieznacznie kolorem. W b7 jest odrobinę ciemniejszy ten "czarny" :)

I absolutnie nie próbuj instlaować całego klimatronika z B7 do B6. Pomjając różnicę w kolorze, która już na pewno będzie widoczna przy całym elemencie to są po prostu problemy z kompatybilnością. Nię będzie działać ogrzewanie tylej szyby i coś tam jeszcze... nie pamiętam.

Opublikowano

Tak, klawisze da się przełożyc bez problemu. Będą się tylko różnić nieznacznie kolorem. W b7 jest odrobinę ciemniejszy ten "czarny" :)

I absolutnie nie próbuj instlaować całego klimatronika z B7 do B6. Pomjając różnicę w kolorze, która już na pewno będzie widoczna przy całym elemencie to są po prostu problemy z kompatybilnością. Nię będzie działać ogrzewanie tylej szyby i coś tam jeszcze... nie pamiętam.

malik ja niedawno wymieniałem panel od Concert'a i panel jest jaśniejszy niz ten co był

Seryjnie u siebie miałem taki typowo czarny a ten nowy od radia jest troszkę taki jakby szary

a klimatronik z B7 bedzie fest czarny czy właśnie taki jaśniejszy??

wieczorem tak o 17 wrzuce fotkę radia i klimatroniku, lukniesz później??