szpakuziom Opublikowano 26 Maja 2019 Opublikowano 26 Maja 2019 Witam, potrzebuje pomocy z włącznikiem Auto, posiadam go z exeo o takich samych numerach jak stary z b6 z końcówką A na końcu, nie działają długie na stałe, czyli jak pchnę gałkę od siebie to długie się nie włączają, zaś jak do siebie to działają (muszę trzymać, aby paliły się cały czas) Wiecie może jak to zrobić, aby to działało?
GreGoriO Opublikowano 26 Maja 2019 Opublikowano 26 Maja 2019 Musisz sprawdzić PINy, jak są połączone we włączniku. schematy masz w wątku o MCE Nie mam w Elsie schematów z Seata ale miernikiem łatwo dojdziesz.
szpakuziom Opublikowano 30 Maja 2019 Autor Opublikowano 30 Maja 2019 Wiem, że na tacy wszystkiego nie dostane, ale możesz rozwinąć trochę swoją odpowiedź, tzn przedzwonić, ale jak?
OlekS Opublikowano 30 Maja 2019 Opublikowano 30 Maja 2019 A na starym włączniku Ci działają długie? Poprostu może być tak że manetkę masz zepsutą zboku kierownicy, a nie włącznik świateł. Chyba że coś źle zrozumiałem 1
GreGoriO Opublikowano 30 Maja 2019 Opublikowano 30 Maja 2019 Każdy PIN we włączniku odpowiada za przekazanie impulsu do MCE, włącznik dzieli się na położenia 0(zero), 1(pozycyjne), 2(mijania), 3(auto), 4(przeciwmgielne P), 5(przeciwmgielne P/T) mając schemat który jest w Elsa możesz sprawdzić które, położenie przekazuje. porównując z tym co wyjdzie ci z przedzwaniania włącznika wyjaśni się, dlaczego tak się dzieje. JAKO że Exeo to B7, to powinno ze schematów dla B7 wynikać podobnie. 1
szpakuziom Opublikowano 31 Maja 2019 Autor Opublikowano 31 Maja 2019 5 godzin temu, GreGoriO napisał: Każdy PIN we włączniku odpowiada za przekazanie impulsu do MCE, włącznik dzieli się na położenia 0(zero), 1(pozycyjne), 2(mijania), 3(auto), 4(przeciwmgielne P), 5(przeciwmgielne P/T) mając schemat który jest w Elsa możesz sprawdzić które, położenie przekazuje. porównując z tym co wyjdzie ci z przedzwaniania włącznika wyjaśni się, dlaczego tak się dzieje. JAKO że Exeo to B7, to powinno ze schematów dla B7 wynikać podobnie. Dzięki OlekS, Manetki działają, no bo mam stary włącznik i patrzyłem się. Ogólnie też mam cały zestaw z b7 z modułem Q
Rekomendowane odpowiedzi