Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czytałem sobie dzisiaj magazyn "Popular mechanics" wydanie grudniowe 2008 i natknąłem sie na coś takiego jak pulse plug, po polskiemu to chyba mniej więcej będzie właśnie świece impulsowe. Wg producenta podnoszą efektywnośc spalania w cylindrach zwiększając cisnienie a co za tym idzie moc i moment obrotowy, ciekawe, na allegro jeszce nie ma :tongue4:

Dla zainteresowanych krótki artykuł po angielsku z "Pupular Mechanics", artykułow po polsku sie nie doszukałem, być może że ochrzczono je inna nazwą.

a4e9d59c8ce7377dm.jpg

a tu strona producenta, koszt jednej świecy to ok 25$

http://www.pulstar.com/index.htm

+ jeszcze jeden artykuł

http://www.offroaders.com/directory/products/Pulstar-Pulse-Plug.htm

Posted

Wygląda dość ciekawie, moim zdaniem warto spróbować, tylko jak dostać ten towar :naughty:[br]Dopisany: 11 Marzec 2009, 12:57_________________________________________________No i nie jestem przekonany, czy to dobry pomysł do LPG :rolleyes:

Posted

Ciekawe jaka cena wyskoczy w pln? No i jak to się będzie miało do LPG :decayed:

Posted

cuda cuda

Posted

trzeba poszukać kogoś tam .... :) i wysyłka...

Posted

Perpetum mobile.. z 50 W jakie wydzielają się na zwykłej świecy robi 1 GW... czyli jak gromadzi energie to przez pierwsze chwile musi ją z czegoś czerpać.. to albo wogóle iskry nie ma, albo jest duzo slabsza. Takie są moje pierwsze odczucia - po przeczytaniu linkow

Posted

z 50W przez 30 us (mikro) robią 750KW przez 2ns, jak dla mnie to brzmi bardzo sensownie, podobnymi tematami często się w pracy zajmuję. Pytanie jak to rozwiązali technicznie, ale zakładam że dobrze, z teoretycznego punktu widzenia tego typu świeca daje zdecydowaną przewagę nad tradycyjną :gwizdanie:

Posted

Jak juz podbiją rynek amerykanski to i pewnie do europy zawitają. I jeszce jedno, gdzieś tam pisało że świeczki te są dedykowane do silników seryjnych bez modyfikacji :gwizdanie: