dawid7737 Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 Witam mam problem w moim b6 sedan (bez szybra) z wodą która leci z dmuchawy nawiewu tak jakby. Szukałem i znaleźć nie umiem spływy pod akusiem drożne, plastik w którym jest mocowany pyłkowy demontowałem i wszystko z nim okey, rurkę z spływu wody z klimy na wysokości podłogi przedmuchałem i jest drożna.. miał ktoś taki problem?
GreGoriO Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) Jest dodatkowy odpływ na klimatyzację. taka spłaszczona rurka, pionowa idąca od nagrzewnicy przez lewą stronę stóp pasażera pod podłogę auta musisz podnieść dywanik po stronie pasażera przy tunelu, wtedy zobaczysz tę rurkę. Prawdopodobnie zatkana paprochami i woda przelewa się tacką pod nagrzewnicą. Edytowane 28 Maja 2019 przez GreGoriO
dawid7737 Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Opublikowano 28 Maja 2019 właśnie w tym miejscu dokładnie gdzie napisałeś odpiąłem ją i dmuchałem w dół ale jest okey chyba że przytkana w stronę nagrzewnicy?
GreGoriO Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) No raczej tak! trochę syfu, susza i korek gotowy. Wypnij tę rurkę, u góry. Bo spokojnie można. Weź kawałek przewodu, drutu i pomiziaj w tym co zostanie do nagrzewnicy, a zobaczysz ile syfu znajdzie się na dywaniku. Dlatego podłóż sobie jakieś stare szmaty. Edytowane 28 Maja 2019 przez GreGoriO
dawid7737 Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Opublikowano 28 Maja 2019 Okey w takim razie jutro to zrobię i napisze jak to wyglądało
phoenix1996 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Czy udało się wam rozwiązać problem? Mam to samo, dmuchałem kompresorem w odpływ zaznaczony strzałką na zdjęciu powyzej, nic nie dalo. Czy powinienem tez dmuchać w w przewód (w strone ukladu)? Ewentualnie gdzie wyzej mogę dostac się do odplywu? Woda leje mi się centralnie spod obudowy dmuchawy (z centralnej śruby i kostki elektrycznej)
Rekomendowane odpowiedzi