maxflex Opublikowano 1 Czerwca 2019 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Drodzy, przepraszam jeśli to banalne pytanie - ale nie jestem mechanikem i ekspertem w samochodach, a AUDI A4 B8 posiadam od kilku miesięcy. Niestety dziś jadąc po trasie pokazał się komunikat, że akumulator nie jest ładowany. Udało mi się zjechać bezpiecznie autem ( niestety połowa systemów już została odłączona ABS, trakcja etc.) - myślę, że to problem z alternatorem. W poniedziałek chcę podjechać autem do elektryka aby zweryfikował problem, najpierw muszę podładować akumulator. Chcę podpiąć akumulator pod prostownik i podczas wymontowania pojawił się problem - magiczny "przewód", który nie wiem czym jest. Bardzo proszę was o pomoc. Czym jest ten magiczny "przewód" i jak mogę go odpiąć? Z góry dziękuje za pomoc
bin85 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Opublikowano 1 Czerwca 2019 To jest rurka odprowadzająca gazy z akumulatora
maxflex Opublikowano 1 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2019 8 minut temu, bin85 napisał: To jest rurka odprowadzająca gazy z akumulatora bin85 - dziękuje za odpowiedź Czyli mogę ją normalnie odpiąć? tzn wysunąć z akumulatora? Czy robi się to w jakiś specjalny sposób?
wrclaguna Opublikowano 2 Czerwca 2019 Opublikowano 2 Czerwca 2019 tu masz temat o ewentualnej wymianie AKU
maxflex Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2019 bin85 i wrclaguna - dziękuje za pomoc i wyczerpujące informacje. Napewno przydadzą się w dalszych przygodach z akumulatorem
Rekomendowane odpowiedzi