Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] 1.8T 300KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poziu o to Evo hamuje :P czy nim też będziesz " przelatywał " STOP'y :kox: :kox:

Opublikowano
  • Autor

Poziu o to Evo hamuje :P czy nim też będziesz " przelatywał " STOP'y :kox: :kox:

:naughty: :naughty: :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Się temat rozwinął!!! i produkcja mojej ręki się znalazła w wątku o siwku :)

Jeszcze chyba 8 sztuk czeka na wrzutkę, jak zima się na dobre skończy to wciepnę śniegowe klimaty EVY :decayed:

Opublikowano

Poziek pisałeś już gdzieś że ładowałeś 1,3Bar-a , powiedz mi jeszcze, ale tak szczerze ile trzymał ci ten GTRS do końca bo widać na wykresie że po 5k Rpm doładowanie nieco spada. Bo skoro by na tym GTRS-ie również spadało to nie wiem czy jest sens u mnie walczyć z tym doładowaniem.

Co do tych szybkości aut to ja wogóle nie wiem o co halo. Można auto sprawdzić na prostej które jest szybsze jak i na torze. Na prostej łatwiej sprawdzić które szybsze bo potrzeba tylko w miarę ogarniętych kierowników co umieją biegi zmieniać. I w tym wypadku największe znaczenie ma silnik i napęd. Na torze jest już zupełnie inaczej bo ma na to wpływ wiele innych spraw technicznych. Na torze, aby porównanie było miarodajne trzeba by chyba dwa auta STIG-owi dać aby była ta sama sprawność prowadzenia i porównywać na tym samym torze, bo inaczej z dwoma różnymi kierownikami nie można tego nijak porównać. Jeden kierownik może jechać troche sprawniej, drugi może mieć zły dzień i jak tu poważnie porównać dwa auta??? :evil:

Jeśli Poziek mówi, że jego siwek na prostej jest szybkim autem to nie wiem czemu mu nie wierzyć i czego się czepiasz KmK??

A jak już ci przedstawi konkretne fakty to wyjeżdżasz z jakąś rozetą... :polew:

Daj se już na luz i pochwal się jakim to ty szybkim super sportowym autem jeździsz?

Opublikowano
  • Autor

Poziek pisałeś już gdzieś że ładowałeś 1,3Bar-a , powiedz mi jeszcze, ale tak szczerze ile trzymał ci ten GTRS do końca bo widać na wykresie że po 5k Rpm doładowanie nieco spada. Bo skoro by na tym GTRS-ie również spadało to nie wiem czy jest sens u mnie walczyć z tym doładowaniem.

Ten wykres jest jeszcze ze środkowym tłumikiem i wówczas faktycznie doładowanie spadało delikatnie.

Teraz środkowego tłumika nie ma i gtrs trzyma 1,3 bara wchodzące na 1,4 przy odcince

Opublikowano

Ten wykres jest jeszcze ze środkowym tłumikiem i wówczas faktycznie doładowanie spadało delikatnie.

Teraz środkowego tłumika nie ma i gtrs trzyma 1,3 bara wchodzące na 1,4 przy odcince

A na jakiej gruszce jeździłeś 7 czy 14?

Opublikowano
  • Autor

przez pewien czas na 14psi - jak się jechało na pomiarze to wszystko było spoko ale w trakcie jazdy na ulicy były spore przeładowania

zmieniłem na 7psi i jak ręka odjął - żadnych overboostów i bezstresowa jazda :good:

Opublikowano

przez pewien czas na 14psi - jak się jechało na pomiarze to wszystko było spoko ale w trakcie jazdy na ulicy były spore przeładowania

zmieniłem na 7psi i jak ręka odjął - żadnych overboostów i bezstresowa jazda :good:

Ja miałem identycznie to samo na gruszce 14. Auto było strasznie nerwowe muśnięcie pedału gazu i od razu full boost. Teraz mam 7PSI z K03 przeszczepioną i auto jeździ bardzo płynnie, ale zamontowałem ten kolektor wkońcu i okazuje się, że na gruszce 7 z odpiętym wężykiem wogóle od WG przy bucie powyżej 5K Rpm doładowanie tylko 1Bar. Znaczy to, że gruszka ma teraz znów za słabą sprężynę prawdopodobnie , aby utrzymać spaliny i znaczny pęd spalin sam uchyla WG. Nie wiem w jakim stopniu ty miałem naciągniętego WG, ale przypuszczam na max-a. Ja też w weekend spróbuje naciągnąć WG i zobacze czy będzie u góry więcej dmuchać. Jak to nie pomoże to zablokuje jakoś mechanicznie WG na próbę i zobaczymy ile dmuchnie u góry.

Poza tym to nie umiem znaleźć mapki tej turbiny GT2X. Szukałem na stronie garretta i ATP, ale nie znalazłem. Gdybym miał mapkę to przeliczyłbym ile moge wogóle dmuchać tym GT2X u góry bezpiecznie. Jakbyś Poziek wiedział gdzie można znaleźć to podrzuć proszę.

Sorry za OT.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Może trochę odgrzewany kotlet, ale jestem nowym właścicielem "siwka"...

Jeżdżę autkiem jakieś 2 miesiące i przyznam, że daje mi dużo frajdy. Wcześniej miałem mocne autko z napędem na tył, a quattro to trochę nowa bajka dla mnie, chociaż miałem diesla quattro, ale to nie to...

Myślę o rozwinięciu tego projektu dalej. liczę, że 360km jest do osiągnięcia.

aha, ale najpierw czeka mnie nowe sprzęgło, jeszcze się nie nauczyłem i chyba zjarałem:):)... w Suprze był automat.

Cu na jakimś spocie.

pozdrawiam,

Kuba

P.S. liczę na Waszą pomoc bo jestem raczej zielony jeśli chodzi o A4

Opublikowano

Witam,

Może trochę odgrzewany kotlet, ale jestem nowym właścicielem "siwka"...

Jeżdżę autkiem jakieś 2 miesiące i przyznam, że daje mi dużo frajdy. Wcześniej miałem mocne autko z napędem na tył, a quattro to trochę nowa bajka dla mnie, chociaż miałem diesla quattro, ale to nie to...

Myślę o rozwinięciu tego projektu dalej. liczę, że 360km jest do osiągnięcia.

aha, ale najpierw czeka mnie nowe sprzęgło, jeszcze się nie nauczyłem i chyba zjarałem:):)... w Suprze był automat.

Cu na jakimś spocie.

pozdrawiam,

Kuba

Witamy i szczerze gratulujemy zakupu :)

Jak już Ci się udało zjarać organika(z tego co pamiętam) to nieźle :decayed:

Swoją drogą, obawiam się, że bez kucia 360 nie wyciągniesz. Tzn, wyciągnąć może i się uda, ale do bezawaryjnej jazdy będzie mu daleko.

Opublikowano

Sam chcesz rezać, czy zlecisz dzieło tunerowi? :mysli: I na ile realne są Twoje plany? :cool1: Bo 360KM to bardzo dużo :gwizdanie:

Przecież prościej i wcale nie drożej wyjdzie kupić eSkę. Po drobnych modach bez trudu będziesz miał tą moc, unikając wielu problemów...

Opublikowano

Sam chcesz rezać, czy zlecisz dzieło tunerowi? :mysli: I na ile realne są Twoje plany? :cool1: Bo 360KM to bardzo dużo :gwizdanie:

Przecież prościej i wcale nie drożej wyjdzie kupić eSkę. Po drobnych modach bez trudu będziesz miał tą moc, unikając wielu problemów...

Zrobienie 360KM w 1.8T to nie wielki problem jeśli się kuje silnik. Co innego eksploatacja tego auta na codzień. Poza tym, żeby w eSce mieć 360KM to trzeba wymienić przynajmniej turbA, IC, wydech uwolnić, być może wtryski. Tak więc nie wiem czy wyjdzie taniej. Bardziej bez obsługowo być może :wink4:

Opublikowano

Wszystko to prawda, ale przyznasz, że trochę nerwów i sporo czasu straciłeś zanim opanowałeś efekty swoich modów.

Oczywiście, że mówimy o aucie do jazdy na co dzień, a nie do wyścigów w weekendy. Dlatego ta moc w 1.8T na co dzień już nie wygląda tak różowo.

Ale jakoś nie widać, aby sam zainteresowany drążył temat... :mysli: