Jump to content

Recommended Posts

Posted

Za oceanem setup bardzo powszechny...w PL nieliczni przetarli szlaki

Wykres:

IMG_2716-1.jpg

Lista modyfikacji silnika:

1. turbina Garrett GTRS eliminator

2. Wtryski 430ccm genessis

3. Wydech 2,5" turbo-back by El-tec

4. FMIC plus orurowanie by El-Tec

5. Zawor upustowy Forge 007P

6. Turbo inlet pipe z kwasówki plus złączki

7. Pompa paliwa Bosch 044 - bardzo istotna sprawa

8. Świece NGK BKR7E-11 stopień zimniejsze

9. Sprzęgło Radzikowskiego

Strojenie www.unitronic.pl

silnik seria :decayed:

Posted

...no....jak na serje niezle zapier....ala... :wink4: a pompka paliwowa o ile wydajniejsza od seryjnej?

Posted

...no....jak na serje niezle zapier....ala... :wink4: a pompka paliwowa o ile wydajniejsza od seryjnej?

pompa paliwowa ta:

http://www.034motorsport.com/product_info.php?cPath=24_78&products_id=13869&osCsid=iv215iai4lbpfs3a76c84g3ju0

400KM jej nie straszne...

Posted

niezla,czyli mozna sie spodziewac jakiejs nowej modyfikacji?czy juz tak zostawisz ... :wink4:[br]Dopisany: 11 Marzec 2009, 21:32_________________________________________________co jeszcze mozna zmienic...?

Posted

niezla,czyli mozna sie spodziewac jakiejs nowej modyfikacji?czy juz tak zostawisz ... :wink4:[br]Dopisany: 11 Marzec 2009, 21:32_________________________________________________co jeszcze mozna zmienic...?

to juz raczej przyszły właściciel zadecyduje :wink4:

dalej to wypadałoby wrzucić kute korby, jakby było więcej kasy to i tłoki, zmienić układ paliwowy...juz w USA się z tym rozprawili i 450KM można uzyskać...na garrett 3076 :wink4:

Posted

Poziu, a jak tam skrzynka wytrzymuje 2x większą moc niż seryjna?

Posted

Poziek sie musial pochwalic przed sprzedaniem :naughty:

autko mistrzowskie :gwizdanie:

Posted

Wybaczcie, ale wyleję łyżkę dziegciu - Unitronic albo nie chce, albo nie potrafi zrozumieć, że źle wstawia temperaturę powietrza zasysanego. Jak w pomieszczeniu jest ok 28C, zasysane ma 61C to skąd ta temperatura? Z Mapp albo jak się sondę zasysanego wpieprzy za chłodnice. Może od razu lepiej wpisac tam EGT, a wyniki bedą jeszcze ciekawsze :polew:

Teraz podajcie ile wóz ma mocy, jeśli przyjmie się temperaturę zasysanego ok. 30C - taka powinna być dla otoczenia ok 28C i wyjdzie, że tak na oko ok. 20-30 kucy poszło w pole... :confused4:

Poza tym super projekt :good:

Posted

Poziu, a jak tam skrzynka wytrzymuje 2x większą moc niż seryjna?

nic się nie dzieje, śmiga [br]Dopisany: 11 Marzec 2009, 22:24_________________________________________________

Wybaczcie, ale wyleję łyżkę dziegciu - Unitronic alebo nie chce, albo nie potrafi zrozumieć, że źle wstawia temperaturę powietrza zasysanego. Jak w pomieszczeniu jest ok 28C, zasysane ma 61C to skąd ta temperatura? Z Mapp albo jak się sondę zasysanego wpieprzy za chłodnice. Może od razu lepiej wpisac tam EGT, a wyniki bedą jeszcze ciekawsze :polew:

Teraz podajcie ile wóz ma mocy, jeśli przyjmie się temperaturę zasysanego ok. 30C - taka powinna być dla otoczenia ok 28C i wyjdzie, że tak na oko ok. 20-30 kucy poszło w pole... :confused4:

Poza tym super projekt :good:

to prawda, Andrzej ma taką filozofię, że temperaturę bierze ze złącza obd - taki lajf :wink4:

za kilka dni zrobimy pomiar a kreatorze mocy

na hamowni VTG wyszło 295KM i 370Nm

dla mnie te wykresy nie mają żadnego znaczenia...

wszystko rewiduje ulica....

Posted

to prawda, Andrzej ma taką filozofię, że temperaturę bierze ze złącza obd - taki lajf

Poziek z Andrzejem fajnie się gada na luzie, ale jako klient powiedziałbym, że jestem celowo robiony w ciula :confused4:

Wiesz doskonale, że jest to niezgodne z normą DIN, niezgodne z inżynierską wiedzą i niestety nieuczciwe. Szczegół ten wyłapuje parę % ludzi, reszta brandzluje się tak "podrasowanymi" wynikami.

Skoro bierze z OBD to dlaczego nie np. z czujnika dodatkowego pomiedzy turbiną, a IC? :decayed:

Posted

a co masz na oku,jak ta pojdzie-no i czy nie szkoda...troche pracy wlozyles....

Posted

Dokładnie ładny wykres wcale nie musi się przenieść na ulice :) prawidłowe podejście :cool1: :cool1:

No mam nadzieje że przyszły właściciel pójdzie dalej i zrobi ponad 400KM :) jak na razie rekord należy do Bullita okolice 500 wyciągnął :kox: :kox:

Posted

tak "podrasowanymi" wynikami.

napisałem o wyniku z vtg ? [br]Dopisany: 11 Marzec 2009, 22:54_________________________________________________

Skoro bierze z OBD to dlaczego nie np. z czujnika dodatkowego pomiedzy turbiną, a IC? :decayed

zrobił mi auto szybsze od rs4 b7...dla mnie to on może ten czujnik mi nawet w tyłek wsadzić byleby taki rs4 regularnie baty dostawał... :naughty:

Posted

Obecnie najnowszą i najnowocześniejszą hamownie ma Jetronik z Wrocławia...nie wiem dokładnie czym się różni ale jest tylko takich pare w Europie

Posted

Poziek też mam w d... te parę KM na papierze, jednak jako inżyniera drażnią mnie takie "rasowanki"

Posted

Obecnie najnowszą i najnowocześniejszą hamownie ma Jetronik z Wrocławia...nie wiem dokładnie czym się różni ale jest tylko takich pare w Europie

to prawda...nie ma sensu się spinać o hamownie...sens ma jak podjeżdza obok ciebie takie m3 E46 czy STI i go klepiesz, albo S4 b5/B6/B7 albo wiele innych autek...

założenie na poczatku było takie zeby auto było szybsze od S4 B6...a że wyszło szybsze od kilku innych to tylko na plus :wink4:[br]Dopisany: 11 Marzec 2009, 23:02_________________________________________________

Poziek też mam w d... te parę KM na papierze, jednak jako inżyniera drażnią mnie takie "rasowanki"

rozumiem, nie potepiam...różne są podejścia tunerów...Ex tak robi i tyle.

postaw dwie A4 1.8T obok siebie z jedna z jakimkolwiek programem czy to vtg, czy compotów kogo chcesz a drugą Exa...

i zawsze jakoś szybsze są Exowe...

Guest Trzeniu
Posted

Poź , skilowało Cię na tym setup`ie jakieś TDI? :gwizdanie:

Posted

nie wierzę :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Posted

Wszystko rozchodzi się o niebieską Octavie TDI gdzie Poziek nie wyłączył kontroli trakcji i go zmuliło na starcie, wiem bo sam widziałem ten wyścig, gdyby ją wyłączył to by wygrał :wink4: :wink4: :wink4:

Guest Trzeniu
Posted

nie wierzę :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

ale o co lotto? :mysli: że mam szanse czy co? :decayed: