pikaton Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Witam jestem tu nowy mój pacjent to a4 b8 2.0 tdi CAHA kod motoru a mianowicie problem z klapkami mam błąd P2010 jest taki objaw a mianowicie po odpaleniu słychać jak by takie cykanie zamykanie otwieranie słychać to nawet w wydechu zamyka otwiera i tak non stop jak by nie mogło wystartować prubowalem to ręcznie ruszyć i nic cyka parę razy i raz tak jakby ciut pójdzie i cykl od nowa kolektor po regeneracji działał ok
wrclaguna Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 https://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-18442.html
pikaton Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2019 Czyli to zawór egr dobrze rozumiem jak to jest razem sprężone to może nie działać kolektor wtedy obecnie nie ma mnie w domu ale jak wrócę to zamówię nowy i zobaczymy dzięki wielkie
kkt Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Witam. Powyższy błąd mówi o klapach a nie o zaworze egr.
pikaton Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Opublikowano 1 Lipca 2019 Witam zamykam temat powodem tego błędu jest uszkodzony silniczek klap kolektora wymiana na nowy i auto śmiga jak się patrzy?
Rekomendowane odpowiedzi