Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Losowe wypadanie zapłonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie. Po długich poszukiwaniach odpowiedniego mechanika ktory ma pojęcie o Vce audi poszło dzis na wymiane rozrządu. Rozmawiałem z nim o tym wypadaniu zapłonu. Uważa ze gdyby był przestawiony rozrząd to błąd wywalalby synchronizator. Sprawdzi jeszcze łańcuch i napinacz bo to moze być tez przyczyną wartosci - 16 na drugiej głowicy. Najbardziej zaleca sprawdzenie układu paliwowego, układ zapłonowy i elektryke. Jak wy się odniesiecie do tego? Czy - 16 to jest juz przestawiony o np 1 ząbek rozrząd czy byłby faktycznie inny błąd? Czy np troche rozciagniety łańcuch pokaże taka wartość? I czy ktoś wie jakie są wartości odchylenia po ustawieniu rozrządu ?

Opublikowano

-16 to przestawienie o ząbek. Norma to -/+6

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

A jak z błędem przy przedstawiionym? Pokaże jakiś inny czy tylkko losowe wypadanie zaplonu na całej głowicy? A może wcale nie pokaże i wypadanie dalej będzie 

Opublikowano

Powinno Ci wyrzucić błąd o braku synchronizacji ale różne są przypadki. W 1.8t przy takich wartościach jest już stały błąd i check się świeci. 

Opublikowano
  • Autor

Mi to kiedyś jedynie raz mrugał check i zgasł drugim razem zapalił sie i został. I czułem ze któryś cyl nie działa. Tak to auto pracuje równo odpala normalnie nie szarpie jak gaz sie dodaje. Czyli generalnie mówisz że jest przestawiony, błędu nie musi takiego pokazać o synchronizacji więc teraz czekać do jutra czy po założeniu nowego rozrządu problem zniknie. Bo mówił tez ze może być jakis problem z łańcuchem. Ale czy przez łańcuch by pokazywał wartość - 16? 

Opublikowano
  • Autor

Mechanik potwierdził że był przestawiony o ząbek. Ustawił i teraz wartości mają 0 albo - 1. Stałem jakąś godzine na odpalonym i wypadanie sie nie pojawiło :) dzięki wszystkim za każdą pomoc.