marcin1985nl Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Witam. Dziś podczas jazdy silnik zaczął chodzić na 3 cylindry. Błąd na kompie wypadanie zapłonu na 4 cylindrze. Poruszalem kablem WN. Odpalam i silnik pracuje normalnie. Wyczulem też przebicie na kablu 1 szego cylindra. Miałem nowy zestaw kabli BOSH. Postanowiłem wymienić kable 1 i 4 cylindra bo łatwy dostęp. Jutro wyjazd a po powrocie zająć się resztą. Po wymianie kabli brak iskry na 1 i 4??? Zakładam stare kable to samo?? Czy padła cewka?? Bo zglupialem.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.c Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Najprawdopodobniej to cewka, jest dwuiskrowa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielkiszu666 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 (edytowane) Tez tak mialem. Wymiana cewki pomogla. Kable i swiece mialem praktycznie nowe dobrej firmy wiec odrazu cewke zmienilem. Edytowane 17 Czerwca 2019 przez wielkiszu666 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1985nl Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Ok. Dzięki za pomoc. Jaka tam jest cewka oryginalnie? BOSH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielkiszu666 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Oj nie pamietam. Ja bralem beru bo kolega mi polecil ze niby lepsza. Dwa lata mam i narazie dziala bez problemu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1985nl Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Ok. Cenowo podobnie z tego co widzę. Dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1985nl Opublikowano 19 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Witam. Problem rozwiązany. Cewka wymieniona na febi. Mechanik mówi że pochodzi. Przy okazji nowe świece, kable i wyczyszczona przepustnica. Auto chodzi bez zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielkiszu666 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Ja tez zawsze przy wymianie kabli czyszcze przepustnice bo i tak trzeba ja sciagnac zeby kable wymienic. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi