Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Słaby nadmuch z środkowych kratek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam problem z środkowymi 2 kratkami, nawiew ustawiony tylko na środek na klomatroniku, dwie kratki po bokach lewa i prawa dmuchają jak szalone a 2 środkowe obydwie bardzo słabo, jedna z środkowych coś tam czuć że dmucha (lewy środek) natomiast prawa wogole. Klapki widać są otwarte. Gdzie szukać przyczyny? Auto a4 b7 klimatronik 2 strefowy. Filtr kabiny wymieniany miesiąc temu.

Edytowane przez kharo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Znalazłem czas podpiąć się do komputera: pokazuje bląd w klimatroniku jak ponizej. Ktoś coś podpowie od czego zacząć?

01272 - Positioning Motor for Central Flap (V70)
        41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent

Czy zaczac od nastaw klap czy od razu wymienic silniczek?

Edytowane przez kharo

Opublikowano

Nastawy kolego ja u siebie sciagnelem schowek i widać wszystkie ailniczki wł. Nastay i patrzyłem czy wszystko hula u mnie okazało się że jeden od wew._zew. Klapy nie trybi jeden silnik. 

Opublikowano
  • Autor

Dzieki, zdemontuję schowek włączę nastawy i zobaczę czy chodzi ten silniczek V70 który wskazuje ECU. Jest jakiś sposób na odratowanie silniczka, szczotki czy coś? Czy raczej zamówić używkę i podmienić. Podrzuci ktoś instrukcję jak zrobić nastawy który kanał i co i jak?

Opublikowano

Raczej nie silniczek a potencjometr który jest częstą przyczyną. Przerabiałem to samo i zamówiłem zaniennik z Chin

• 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta, żeby nie zakładać nowego tematu. U mnie jest taka sytuacja, że obojętnie jak nie ustawię nadmuchu to zawsze leci z bocznych kratek. Czy to na nogi czy na szybę.. VCDS nie pokazuje żadnych błędów, robiłem nastawy, silniczki pracowały, aż wartości we wszystkich kolumnach wynosiły 0 ale nic to nie zmieniło. Będę wdzięczny za sugestie gdzie szukać przyczyny.