Kubix5 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Witam Mam do Was pytanie. Czy jest możliwość demontażu i montażu nowego lejka (rurki) do bagnetu oleju bez demontażu innych elementów? Niestety stary element się wyeksploatował i pękł. Nie chciałbym za bardzo rozbierać elementów. Na necie widziałem tutoriale do innych silników, gdzie dostęp jest zdecydowanie łatwiejsze. Pozdrawiam Kuba
W.W. Opublikowano 22 Czerwca 2019 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Tutaj dostęp nie jest zły, trzeba tylko przygotować nowy tzw. lejek (prowadnica bagnetu kontroli poziomu oleju). Warto kupić (ja tak zrobiłem) oryginalny element plastikowy, bo kosztuje on zaledwie ok.20 PLN w ASO, a jest szczelny i nie wyrzuca nim oleju na zewnątrz. Wjeżdżamy na kanał, zdejmujemy osłonę silnika i wyjmujemy bez problemu starą, wycieramy resztki oleju z miski olejowej, wkładamy nową oryginalną prowadnicę bagnetu i jesteśmy teraz pewni jej szczelności na długie lata. Pozdr. WW 1
Kubix5 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2019 Czyli mówisz, że od dołu elegancko wsadzę ręce do tego? Przy okazji jak będę miał możliwość ściągnę osłonę i sprawdzę. Dzięki za info i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi