bartek723 Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Witam mam pytanie czy opłaci się autem już 10 letnim jechać na service AUDI zrobić przegląd bo pojawiła się od czasu zakupu kontrolka service INSP wykasuje ją bez problemu komp niema błędów. Z autem wszystko ok nic się nie dzieje ale oni na pewno coś by znaleźli. Zna ktoś koszta jakie bym poniósł?? Tak z ciekawości auto przebieg 220 000
soolek Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Pieniądze wyrzucone w błoto. Jeżeli w Twojej okolicy nie ma nikogo z VAGiem, kto mógłby przebadać samochód i dobrego mechanika, to zrób sobie wycieczkę do stolicy do Rogala (MR Motors na Mineralnej) - prześwietlą Ci auto dokładnie i fachowo.
Korzeń Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Za te pieniądze to można się pstryknąć właśnie do Warszawy do Rogala i zbadać samochód, a szczególnie silnik. A jak dowiesz się ile kosztuje naprawa czegoś w ASO to od razu Ci się odechce.
bartek723 Opublikowano 13 Marca 2009 Autor Opublikowano 13 Marca 2009 No tak się tylko zastanawiałem wiem że szkoda kaski mam kumpla z VAG-iem poszperał i wszystko ok prócz czasem znikających hamulców jak odpalę auto jedno naciśnięcie pedał twardy i ledwo zatrzymuje drugie naciśnięcie jest ok. Do Rogala chętnie bym się przejechał dużo dobrego o nim słyszałem i czytałem na wielu forach. Kolega zaproponował mi za 500zł podniesienie mocy do 120KM odblokowaniem auta czy coś warto to robić???
mcm Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 No tak się tylko zastanawiałem wiem że szkoda kaski mam kumpla z VAG-iem poszperał i wszystko ok prócz czasem znikających hamulców jak odpalę auto jedno naciśnięcie pedał twardy i ledwo zatrzymuje drugie naciśnięcie jest ok. Do Rogala chętnie bym się przejechał dużo dobrego o nim słyszałem i czytałem na wielu forach. Kolega zaproponował mi za 500zł podniesienie mocy do 120KM odblokowaniem auta czy coś warto to robić??? dołóż trochę i jedź do Ragala, wyciągnie ci przy dobrych wiatrach ok. 140 KM
Korzeń Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Kolega za 500zł? Z hamownią? Z gwarancją? Ja bym się wystrzegał kolegów co chcą podnieść moc za 500zł. To już w dziale ChipTuning...
alpin Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Niektóre naprawy opłaca się w ASO oto przykład: W tamtym roku zapaliła mi się kontrolka CHECK ENGINE autko regularnie serwisuje więc dzwonie do serwisu umówiłem się za dwa dni ale w ramach oszczędności zadzwoniłem też do warsztatu nie ASO tam za zdiagnozowanie VAGIEM zaspiewano około 200 zł. olałem ich i pojechałem do sewisu, w serwisie diagnoza, do wymiany czujnik temperatury paliwa koszt całkowity naprawy 170 zł. z czujnikiem . Po około tygodniu znów zapala się kontrolka CHECK ENGINE dzwonie do serwisu z reklamacją każą przyjechać na drugi dzień rano, po około 6 godz. dzwonią że do wymiany czujnik temperatury silnika koszt 90 zł wymiana gratis , pytam dlaczego tak długo trwała diagnoza? odpowiedz żeby nie popełnić błędu jak za pierwszym razem auto było na jeździe próbnej z podpiętym VAGIEM. Gwarancja na czujniki i naprawę 2 lata. Przy wystawianiu faktury dostałem 15% zniżki i przy następnym przeglądzie zniżka obowiązuje.
soolek Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Ale to jest wyjątek, który potwierdza regułę, że lepiej poza ASO.
Cristoforo Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 audi jest bardzo popularnym autem z dostepem do cześci wiec jesli masz dobrego mechanika który Tobie audi naprawia tak jak by robił to dla swojej kochanki to sie nie opłaca jechac do aso chyba ze zalezy tobie na udokumentowaniu napraw ale szanujący sie inny serwis tez powinnien takie coś prowadzić, jesli masz znajomości w aso to sie opłaca serwisować znizki, lepsza obsługa itd. ja jedynie kupuje ori cześci w aso
Rekomendowane odpowiedzi