Krzysiofish Opublikowano 9 Lipca 2019 Opublikowano 9 Lipca 2019 Witam.Jestem świeżakiem w Audi (jeżdżę koło 9 m-cy) jak i świeżakiem na forum.Dobry wszystkim.Prosiłbym o pomoc w zrozumieniu/zlokalizowaniu problemu związanym ze słabym zapalaniem auta zimnego po nocy lub po pracy.Po kupieniu auta wymieniłem rozrząd jaki oleje filtry wszystko ok.Auto dobrze jeździło i odpalało ale od trzech tygodni mam problem z odpaleniem zimnego silnika na ciepło pali na dotyk.Na początku myślałem że paliwo schodzi/spada ale po założeniu przeźroczystych wężyków przed filtrem i koło grodzi problem odpadł bo paliwo jest i to bez powietrza.Potem myślałem że problemem jest czujnik temperatury ale po odpięciu wtyczki taki sam problem z odpaleniem.Rozrusznik i akumulator raczej OK.Znalazłem kolegę który ma jako takie pojęcie i ma VAC-LOG nie wiemy w którą stronę pójść i gdzie szukać przyczyny?Mam prosbę do Was żebyscie jakoś mnie pokierowali bo sam nie dam rady.Z VAC-LOG udało mi się uzyskać takie odczyty załączam zdjęcia.Proszę o sugestie. Redmi52019 005.mp4
Krzysiofish Opublikowano 10 Lipca 2019 Autor Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) Sorry że tak długo ale praca.Dzisiaj jeszcze sprawdzaliśmy czy może rozrząd się przestawił i góra po zdjęciu obudowy plastikowej się zgadza ze znakami. A4 B5 grupa 000.LOG A4 B5 gr 000 nasatawy podstawowe.LOG Edytowane 10 Lipca 2019 przez Krzysiofish
Krzysiofish Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Opublikowano 21 Lipca 2019 Temat można zamknąć albowiem powodem złego odpalania na zimnym jak i ciepłym silniku był zerwany klin na kole zębatym wału korbowego.Po wymianie koła i klina Audi wróciło do żywych. P.S Nie umiem zgrać pliku z urządzenia Vag can pro do formatu żeby przesłać na stronę vag log.Ktoś z Was ma jakąś poradę?
Rekomendowane odpowiedzi