Opublikowano 24 Lipca 20197 l Witam spotkał się ktoś może z czymś takim? Samochód kupiony tydzień temu ?https://drive.google.com/file/d/1-hB8EHYNHwl1BshO_0eQzNEEN_BXKot5/view?usp=drivesdk
Opublikowano 24 Lipca 20197 l Autor Z czym to się je? Może się coś zepsuć od jazdy na czymś takim? I ile koszt naprawy?
Opublikowano 24 Lipca 20197 l Naprowadziłem Cię na usterke, reszte znajdziesz w internecie i na tym forum, omawiane mnóstwo razy
Opublikowano 24 Lipca 20197 l Autor Czytałem cosik tam, chodzi mi o to czy jakoś może to zepsuć silnik czy coś? Płynu nie ubywa teraz zrobiłem 300km. Bo w sobotę jadę do Holandii i wolę wiedzieć zawczasu ?
Opublikowano 24 Lipca 20197 l Masz tam tak jakby dwie usterki ale może jest to już dawno naprawione i nie zostało wyczyszczone. Różowy kolor świadczy o płynie chłodzącym, natomiast ta brunatna maź to olej podejrzewam że albo spod uszczelki pokrywy albo z nastawnika. Najlepiej by było umyć to idealnie, wysuszyć i zrobić dla pewności jakąś trasę i wtedy zobaczysz czy to było stare czy nowe.Co do obawy co może się stać to zakładając że jednak sączy się z króćca to przy długiej trasie może całkiem rozszczelnić się układ a wtedy wiadomo a może także nic się nie dziać i możesz tak nawet kilka lat jeździć i będzie się tylko sączyć, co do mazi czyli oleju to jedynie wyciek raczej nie szkodliwy aczkolwiek do zlikwidowania. Czy jechać w trasę?Nikt tutaj wróżką nie jest. Raczej jeżeli coś jest nie sprawne to trzeba to naprawić zamiast zadawać takie pytania, tym bardziej przed taką trasą....
Opublikowano 24 Lipca 20197 l Autor Fajnie dzięki wielkie za taki opis ? postaram się to jakoś ogarnąć ?
Opublikowano 24 Lipca 20197 l Autor Było czysto przy kupnie na bank, z tym że było to sprytnie zrobione tzn. umyte było tylko tam widocznie, a cała reszta ładny puszek kurzu nie tak jak w komiksach że umyty cały karcherem ?
Opublikowano 24 Lipca 20197 l 35 minut temu, Krzysiekk23 napisał: A czym jest nastawnik? Z tyłu głowicy masz napinacz łańcuszka rozrządu, poczytaj o nim to złapiesz się za głowę jak przyjdzie Ci kiedyś wymieniać ? , spod którego lubi walić olejem. Przy okazji wymiany uszczelki pod pokrywą zaworów powinno się wymieniać też tą uszczelkę razem z "półksiężycem", z którego zazwyczaj cieknie. Da się zrobić bez demontażu wałka ale generalnie roboty jest trochę. Ten króciec to typowa usterka i lepiej napraw, bo w kilka kilometrów potrafi wywalić cały płyn ze zbiorniczka. Dostęp przy wymianie kijowy ale jego koszt to około 30zł. Edytowane 24 Lipca 20197 l przez przem8
Opublikowano 24 Lipca 20197 l Autor Kurcze to kijowo, wzrostu temperatury nie zauważe jak wywali? ORYG KRÓCIEC WODY WODNY CHŁODZENIA AUDI A4 B6 1.8T 7241892565 - Allegro.pl WWW.GOOGLEADSERVICES.COM Kup teraz na Allegro.pl za 65 zł - ORYG KRÓCIEC WODY WODNY... To je to?
Opublikowano 24 Lipca 20197 l 1 minutę temu, Krzysiekk23 napisał: Kurcze to kijowo, wzrostu temperatury nie zauważe jak wywali? Najpierw zauważysz kontrolkę braku płynu na fisie.
Opublikowano 24 Lipca 20197 l Autor Czyli jest szansa ewentualnie że zdąży się zanim uszczelke pod głowica rozwali?
Opublikowano 24 Lipca 20197 l 9 minut temu, Krzysiekk23 napisał: Czyli jest szansa ewentualnie że zdąży się zanim uszczelke pod głowica rozwali? A co ma uszczelka do tego? Chyba, że masz zamiar jeździć bez płynu jak wycieknie to ugotujesz motor
Opublikowano 24 Lipca 20197 l Autor No zgadza się, FIS mam tylko taki ze pokazuje do km do następnego tankowania ale tak samo pokaże że płynu nie ma? Jest to w sumie mój pierwszy taki samochód sorki ze takie pytania.
Opublikowano 24 Lipca 20197 l Pokaże to jak i spalone żarówki, niskie ciśnienie oleju, jego niskiego poziomu, brak płynu do spryskiwaczy itp. Usuń usterkę i tyle. Przy okazji możesz wymienić też oring od czujnika temp., który jest w tym króćcu, bo z niego też lubi się pocić.