Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaż tylnej kanapy/siedziska B7 Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak jest faktycznie z tymi plastikowymi elementami montażowymi tylnej kanapy ? faktycznie łamią się przy wyciąganiu za każdym razem ? ( poczytałem trochę w sieci o przypadkach gdzie ten plastik wpadał do  środka / łamał się a nawet przy mocnym szarpaniu wyginał się drut kanapy a nawet blacha :) ) próbowałem wyciągnąć siedzisko ale tak sztywno siedzi że musiał bym się na prawdę dobrze zaprzeć chyba żeby puściło a nie chcę nic  zepsuć  połamać nic czy powyginać ( w instrukcji jest napisane niby że element ten należy wymienić po każdym wyciągnięciu kanapy , jak u Was to się odbyło ze szkodami czy bez ?

Ta część w aso po nr vin do b7 avant to ok 4pln ( przy próbie nawet wymiany tego na nowy element jest problem z wyciągnięciem tego z blachy auta?  ( widzę na fotach że są tam takie wyżłobienia żeby trzymało się z blachą więc ciężko chyba to wyciągnąć od tak ? )  na filmach i opisach w sieci wszędzie to siedzenie wychodzi lekko u mnie nie ma siły żeby ruszyć chyba bez uszkodzeń ,jakieś rady ?

Opublikowano

Ja za pierwszym razem jak wyciągałem kanapę to plastiki przeżyły. Drugiego razu już nie. Także ruletka z tym jest.

Opublikowano
  • Autor

Udało się wyjąć i wsadzić kanapę bez żadnej straty i problemu , wystarczyło dobrze złapać od dołu i samo wyskoczyło z zaczepów.

Opublikowano

Ja mogę u siebie codziennie ją demontować i nic się nie dzieje.

Opublikowano
  • Autor

Może po prostu poprawili te mocowania w ostatnich modelach ( jak dzwoniłem z pytaniem o tą część do aso i podałem numer części który przewijał się na grupie , pracownik odpowiedział że ta część już nie jest produkowana i podał mi numer nowej części ( z wyglądu praktycznie to samo )