pablo_ns Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 Witam juz po raz kolejny mialem sytuacje, ze wykasowalem blad poduszki i bawilem sie regulacja kierownicy i znowu kontrolka swieci. Co moze byc przyczyna?? Szukalem na forum ale pisze o kostkach pod fotelami. U mnie to odpada bo nie mam poduszek w fotelach. Zaznaczam, ze po wykasowaniu bledu wszystko jest ok dopoki nie reguluje kierownicy. Z gory dziekuje za odp
pablo_ns Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Opublikowano 15 Marca 2009 kurde wiem, ze to podstawa ale nie pamietam co mi elektryk mowil. Ma ktos moze spis tych błedow bo na forum nie znalazlem. Jezeli nie mam poduszek w fotelach to nie mam kabli czy tak?? bo dzis szukalem k nie znalazlem. Moj blad ze nie zapamietalem o jaki blad chodzi. Ale jestem pewnien, ze ruszalem wtedy kierownica wiec cos to moze z kierownica jest ale co?? czy ew poradze sobie z taka naprawa??
szogun0 Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 Uszkodzona taśma pod kierownicą, do wymiany.
pablo_ns Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Opublikowano 16 Marca 2009 Dzis bylem u mechanika i wykasowal blad. Ruszalem kierownica i narazie jest ok. Bład taki jest N95 -zapalnik poduszki powietrznej kierowcy Wiec co jest nie tak i czy poradze sobie sam z tym bo nigdy nie robilem przy poduchach
Krzy0 Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 Uszkodzona taśma pod kierownicą, do wymiany. nie koniecznie ja tak miałem i robilem cuda dwa razy robierałem tasme i nic(nie wiem co trzeba by robic zeby uszkodzic ten drut przewodowy co jest w tasmie ) az pewnego dnia po chyba 20 razie rozbierania i czyszczenia i kasowania bledu poprawiłem luty we wtyczce do poduch i od tamtej pory spokoj :>
pablo_ns Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Opublikowano 18 Marca 2009 Koledzy a tak wogole to ja mam poduche czy zaslepke?? Zdjecie mam robione przy okazji zakupu wiec dlatego tak slabo widac poduche http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0309/img_2569cc5a.jpg
Krzy0 Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 Koledzy a tak wogole to ja mam poduche czy zaslepke?? Zdjecie mam robione przy okazji zakupu wiec dlatego tak slabo widac poduche http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0309/img_2569cc5a.jpg Jak bys miał zaslepke to by ci sie caly czas swieciła kontrolka airbag-u :> i co byś wtedy kasował na vagu
pablo_ns Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Opublikowano 19 Marca 2009 wiesz z tego co wiem to idzie to obejsc tak ze nie masz poduchy a nie swieci.
Krzy0 Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 fakt czytałem gdzies kiedys o tym,no to musisz sobie zdjac poduche i bedziesz mial pewnosc
razk Opublikowano 19 Marca 2009 Opublikowano 19 Marca 2009 wiesz z tego co wiem to idzie to obejsc tak ze nie masz poduchy a nie swieci. zadna w tym filozofia. wystarczy wyciagnac licznik i wyciagnac zaroweczke z miejsca w ktorym jest kontrolka AIRBAG. Koledzy a tak wogole to ja mam poduche czy zaslepke?? Zdjecie mam robione przy okazji zakupu wiec dlatego tak slabo widac poduche http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0309/img_2569cc5a.jpg co do tego czy to zaslepka to z fotki ciezko wywnioskowac. zaslepki (przynajmniej te z ktorymi ja sie spotkalem) sa z innego materialu niz ori (takie bardziej plastikowe. sa oczywiscie tez robione z wystrzelonych poduch ale osobiscie nie widzialem jeszcze takiej po ktorej nie byloby tego widac. A robiona z wystrzelonej poznasz po tym ze w 99% po strzale topi sie plastikowa wtyczka poduchy
Krzy0 Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 zadna w tym filozofia. wystarczy wyciagnac licznik i wyciagnac zaroweczke z miejsca w ktorym jest kontrolka AIRBAG A nie jest to tak ze w miejsce poduch wpina sie jakis rezystor i dzieki niemu kontrolka airbag-u zachowuje sie normalnie
pablo_ns Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Opublikowano 22 Marca 2009 Dzis bylem na gieldzie i ogladalem trzy a4 i wszystkie maja taka sama poduche jak ja wiec chyba bede miec podouche. Jak tylko dorwe chwile czasu to sprawdze dokladnie aby miec ta swiadomosc czy sie ja ma czy nie. Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
razk Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 A nie jest to tak ze w miejsce poduch wpina sie jakis rezystor i dzieki niemu kontrolka airbag-u zachowuje sie normalnie Tak, to jest tez do zrobienia, ja poprostu opisalem najprostszy sposob na nie swiecenie kontrolki.
Rekomendowane odpowiedzi