August 15, 20196 yr Witam, mechanik na razie na „słuch” stwierdził lokalizacje stuków z silnika z okolic głowicy. Stuki słuchać mocno przy zwiekszeniu obrotów >1,5k.W silniku nie ma opiłków. Z zebranych opinii mechaników na temat prawdopodobnej naprawy to ciężki temat. Niestety żaden mechanik z którym rozmawiałem nie chce się podjąć tematu naprawy. 1.Czy możecie polecić kogoś kto może pomóc w okolicach Łodzi (ew.gdzies dalej)? 2. Czy ktoś przechodził podobny temat ? Duży silnik v6 z podobna diagnoza i może pomoc? Edited August 15, 20196 yr by byyq
August 16, 20196 yr Wstrzymaj się z remontem najpierw trzeba zrobić kilka pomiarów w nie na słuch mechanika.. U mnie takie napierdal... było od tego że mechanik wyjął wałek z gruszkami z kolektora i spadła metalowa podkładka mieszcząca się w kolektorze spadła na zwór i napierdzielała... Wystarczyło zdjąć plastikowy kolektor ssący z góry i wyciągnąć to cholerstwo co sam zrobiłem na podwórku... i cisza.
August 16, 20196 yr Jak masz tylko takich mechaników co nasłuc**ją jak lekarz z delirką i boją się podjąć roboty to jest to bardzo dobry znak, aby im takiego silnika nie oddawać
August 17, 20196 yr No w sumie lepi j powiedzieć że się nie podejmie roboty zamiast coś spartolić później. Popatrz w działach polecanych warsztatów w Twojej okolicy i tam oddaj auto. Nie wiem.czy już to działa, ale Yanosik chce wprowadzić lub już wprowadził lokalizacje mechaników z opiniami użytkowników.