August 17, 20196 yr Witam wszystkich Ostatnio jechałem w góry i to dość wysoko było i z 30 km jechało się cały czas pod górę aż mi szkoda samochodu było aż w pewnym momencie zaświeciła się kontrolka o niskim poziomie oleju , wiec stanąłem i sprawdziłem stan i był okej po ponownym uruchomieniu kontrolka się nie zaświeciła, ale jakoś wolałem się przyjrzeć bardziej i zauważyłem ze był mały wyciek a właściwie tylko zapocenie w miejscu łączenia przewodu który idzie zdaje się od odmy, tak mi się wydaje i łączy się z przewodem który wchodzi w ten duży przewód od filtra powietrza. Nigdy nie było takiego przypadku i teraz nie wiem czy ja nie dokręciłem tego gdy wymieniałem rozrząd i wałek rozrządu czy może tam nie powinno być oleju, miał ktoś taki przypadek ? Wracam za niedługo do Polski i nie wiem czy mam się obawiać Edited August 17, 20196 yr by Mundy96
August 17, 20196 yr Pasowałoby ściągnąć tą całą rurę i sprawdzić czy ten olej idzie z odmy czy wcześniej z turbo...
August 17, 20196 yr Albo turbo już popuszcza olej, albo pokrywa zaworów nie spełnia już swojej roli separacji oleju...
August 18, 20196 yr Author Zajrzałem do tego i niestety nie miałem odpowiednich kluczy aby odkręcić rurę od turbo i tak z moich obserwacji wynika ze to jakby z odmy a nie z turbo choć nie jestem pewny bo świecąc latarka za wiele wywnioskować nie można , a czy jest taka możliwość ze to wszystko byłoby przez bardzo strome podjazdy oraz ostre gazowanie, czy to raczej wykluczone ? Bo znam objawy odmy, ale nic takiego się nie dzieje