Opublikowano 20 Sierpnia 20197 l Witajcie. Niedawno wrzuciłem heble 345 na przód, lada dzień będę brał się za montaż 330 z tyłu. Czy ktoś z forum jest mi w stanie podpowiedzieć jak wygląda kwestia linek od ręcznego i tarcz kotwicznych w przypadku montażu tarcz 330 z S4 B8 i zacisków z T5 na jarzmie z A6 C6? Linki trzeba w jakiś sposób przedłużać? Jakies większe osłony podejdą do B5 czy zostawia się seryjne? Wiem, że w B6 wrzuca się po prostu osłony z S4 B6/B7 ale brak info odnośnie B5. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.
Opublikowano 21 Sierpnia 20197 l tarcze z S4 B8, jarzma z S4 B6/7 + adapter + sruby linki trzeba zamawiac w LINEXIE osłony trzeba kombinowac, najlepiej z przednich z B6/7
Opublikowano 22 Sierpnia 20197 l Autor Dzięki za odpowiedź. W zamówionym komplecie są jarzma z a6c6 plus do tego sprężynki zmieniające średnicę śrub tak żeby było p&p do zwrotnicy. Nie będą pasowały? Edytowane 22 Sierpnia 20197 l przez Randor
Opublikowano 22 Sierpnia 20197 l Autor Pewnie dlatego rs dziadek chciał ode mnie tarcze do toczenia:-) Linki ręcznego faktycznie nie pasują? Zdania są podzielone. Edytowane 22 Sierpnia 20197 l przez Randor
Opublikowano 22 Sierpnia 20197 l 1 minutę temu, Randor napisał: Linki ręcznego faktycznie nie pasują? Zdania są podzielone. Bedziesz miec wlasne jak zalozysz zaciski
Opublikowano 24 Sierpnia 20197 l W dniu 21.08.2019 o 23:06, Dev napisał: tarcze z S4 B8, jarzma z S4 B6/7 + adapter + sruby linki trzeba zamawiac w LINEXIE osłony trzeba kombinowac, najlepiej z przednich z B6/7 Linki starcza. A tarcze można dać z A6 330 i dystansów nie trzeba o ile siądzie ma zwrotnicy Osłony jeszcze nie kombinowałem ?
Opublikowano 7 Września 20196 l Autor W końcu siadł hebel z tyłu. Na razie prowizorycznie bo nie wymieniałem ani łożysk ani osłon tarcz (została seria). Osłony przednie z B6 nie pasują w ogóle, tak samo tylne z s4 b6. Tarcze z s4 b8 miały bicie takie samo po obu stronach 0,05. Piasty maks 0,01 więc z tyłem miałem fart. Póki co docieram heble. Musze chyba jeszcze raz wszystko odpowietrzyć bo po włożeniu tyłu pedał zrobił się dość miękki i za głęboko w pada. Edytowane 7 Września 20196 l przez Randor
Opublikowano 7 Września 20196 l 5 minut temu, Randor napisał: W końcu siadł hebel z tyłu. Na razie prowizorycznie bo nie wymieniałem ani łożysk ani osłon tarcz (została seria). Osłony przednie z B6 nie pasują w ogóle, tak samo tylne z s4 b6. Tarcze z s4 b8 miały bicie takie samo po obu stronach 0,05. Piasty maks 0,01 więc z tyłem miałem fart. Póki co docieram heble. Musze chyba jeszcze raz wszystko odpowietrzyć bo po włożeniu tyłu pedał zrobił się dość miękki i za głęboko w pada. nikt nie powiedział ze osłony beda pasowac, tylko ze sobie dosztukujesz tylne zaciski odpowietrza sie w rekach a nie na jarzmach aaa... i jarzma masz odwrotnie zamontowane, ten kieł musi isc do dołu Edytowane 7 Września 20196 l przez Dev
Opublikowano 7 Września 20196 l Autor No wiem, że była mowa o rzeźbie osłon ale kiepsko to widzę. Według mnie seryjna osłona ma większe pokrycie tarczy niż przednia z b6. Tzn jak zaciski odpowietrza się w rękach? po zamontowaniu nie będę w stanie ich poprawnie odpowietrzyć? Gdybyś mógł DEV napisz jak się to robi. Z jarzmami wyszły niezłe jaja w takim układzie:) Myślałem, ze kieł ma iść do góry:p Edytowane 7 Września 20196 l przez Randor
Opublikowano 7 Września 20196 l 2 minuty temu, Randor napisał: po zamontowaniu nie będę w stanie ich poprawnie odpowietrzyć? nie
Opublikowano 7 Września 20196 l Autor To wszystko tłumaczy. Jak to zrobić poprawnie? Mam je zdemontować i w jakiś sposób przekręcić? Edytowane 7 Września 20196 l przez Randor
Opublikowano 7 Września 20196 l 9 minut temu, Randor napisał: To wszystko tłumaczy. Jak to zrobić poprawnie? Mam je zdemontować i w jakiś sposób przekręcić? tłoczek musi byc wysuniety z zacisku na jakies 10mm i zablokowany kilka razy nim potrzasnij, noga na hamulec i odpowietrznik i tak kilka razy Edytowane 7 Września 20196 l przez Dev
Opublikowano 7 Września 20196 l Autor Dzięki. Jarzma i tak do przełożenia więc przy okazji odpowietrzę to jak trzeba.
Opublikowano 7 Września 20196 l Autor DEV dostałem info, że jarzma pasują w jedną i drugą stronę. Kwestia gustu. Prawda to? W sumie tak jak sa teraz pasują bez problemów. Jakieś przeciwwskazania?
Opublikowano 7 Września 20196 l 49 minut temu, Randor napisał: DEV dostałem info, że jarzma pasują w jedną i drugą stronę. Kwestia gustu. Myslisz ze producent kieruje się gustem przy konstruowaniu hamulców? Zmień informatora bo podaje źle informacje.
Opublikowano 7 Września 20196 l Autor Pewnie nie ale byłem ciekaw powodów. Tak czy inaczej je zamienię. Dostałem info, że jarzmo pasuje w dwie strony i w sumie to prawda bo mam kieł do góry i wszystko siadło ok. Edytowane 7 Września 20196 l przez Randor
Opublikowano 8 Września 20196 l Autor Jarzma zamienione stronami. Odpowietrzałem zaciski w rekach machając nimi jak pojebany (tłoczek wysunięty jakieś 15mm). Przy odkręceniu odpowietrznika nie było nawet grama powietrza. Po kilku próbach i spuszczeniu 0,5l płynu zamontowałem zaciski w jarzma i spróbowałem jeszcze raz. Z jednego zeszło powietrze i wszystko działa jak należy. Ogólnie tył robi mega robotę. Jeszcze się nie ułożył a już czuć różnice. Swap samego przodu nie ma żadnego sensu.
Opublikowano 8 Września 20196 l Autor DEV jak jest z klockami DS na tył do mojego swapu? Występują? Mają jakieś minusy? Są głośniejsze itp? Wiem, że na przód są. Korci mnie żeby wrzucić sobie komplet. Edytowane 8 Września 20196 l przez Randor