Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kawałki węża odpowietrzania silnika odmy 06A103213F w podstawie filtra oleju ,co robić? 1.8T B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ze względu na świst przy wysokim obciążeniu silnika w moim 1.8T zacząłem szukać nieszczelności w dolocie, nieszczelność udało się zlokalizować, była ona  na wężu odpowietrzania 06A103213F , po wyjęciu węża z podstawy filtra oleju okazało się , że to nie oring jest zły a zaczęła kruszyć się ta rurka co wchodzi do otworu i jej części zostały w środku podstawy filtra oleju, połowę napewno udało mi się wyciągnać odkurzaczem z dorobioną cienką rurką ssącą, ale napewno część wpadła dalej, dodam ,że ten plastik kruszy się w palcach jak kostki cukru , Panowie narobi mi to szkód w silniku ? macie pomysł co z tym zrobić? rurka niestety jest z tworzywa a nie z gumy. 

odma kruszenie.jpg

Opublikowano
  • Autor

Nikt nie pomoże ?

Opublikowano

Raczej miska do zrzucenia, może wpaść do sitka smoka i przytkać 

Edytowane przez soul87

Opublikowano
  • Autor

Tak to wyglądaspacer.png

Opublikowano
  • Autor

Panowie zrobiłem tak:

Rozgrzalem auto, wlalem płukake LM proline, auto 10 miniut chodziło po czym zlalem olej z korka, odkrecilem czujnik poziomu oleju z miski i wymylem przez ten otwór ile się dało zmywaczem do hamulców, następnie wyciągnąłem odsysaczem olejowym z miski ile się dało i co się dało a następnie przelałem silnik 1L oleju i go spucilem, zalalem nowym olejem i auto chodzi super, jakby się odblokowalo, silnik pracuje ciszej i lepiej wkreca się na obroty, polecam każdemu zrobić płukanie LM proline bo naprawdę silnik zaczyna po niej oddychać lepiej. 

Opublikowano

A jak zrzucisz kiedys miske jezeli nigdy nie byla zrzucana to i tak znajdziesz kupe nagaru w smoku pompy olejowej. 

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, soul87 napisał:

A jak zrzucisz kiedys miske jezeli nigdy nie byla zrzucana to i tak znajdziesz kupe nagaru w smoku pompy olejowej. 

Sprawdzalismy kamerka rewizyjna przed i po płukance i smok wyglądał po płukaniu na czysty 

Opublikowano

Jeśli miałbyś zapchany smok nagarem to uwierz, że ta płukanka nie pomoglaby w minimalnym stopniu. Co najwyżej zleci jakiś powierzchowny i luźny osad.

Edytowane przez przem8