Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

prośba o ocenę logów statycznych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem to nadmierne drgania silnika na biegu jałowym

LOG-01-001-003-xxx.CSV LOG-01-002-033-xxx.CSV LOG-01-015-016-xxx.CSV LOG-01-026-xxx-xxx.CSV LOG-01-090-093-xxx.CSV

Edytowane przez indyczes

Opublikowano

Wrzuć to na np. na vaglogi.pl jak chcesz odpowiedzi, bo nie każdemu chce się bawić w ściąganie i obrabianie plików żeby to odczytać.

Edytowane przez przem8

Opublikowano

O jakie drgania chodzi?, bo po logach ok.

Takie mrowienie czuć w fotelu? Jeśli tak to większość tych aut to ma i trzeba z tym żyć albo wydawać kasę na poduchy i inne pierdoły, które i tak nie pomogą.

Opublikowano
  • Autor

Tak drgania czuć na fotelu i kierownicy ,są dość znaczne jak dam klimę na econ to znacząco maleją.Patrzyłem na auto znajomego i tam praktycznie minimalne mrowienie na kierownicy i fotelu.Generalnie czuć na całej budzie nawet na tylnych siedzeniach, wystarczy podniećś obroty do ponad 1000rpm i chodzi gładko. Wiem, że niektórzy powymieniali sporo i bez efektu, uważam jednak to za usterkę której nie powinno być. Osobiście skłaniam się ku poduchom  silnika, auta mam od ponad miesiąca i z tą wadą kupiłem świadomie reszta chodzi miodzio, mam zamiar zagazować i dlatego chciałbym to wszystko sprawdzić i usunąć ewentualne usterki.

Edytowane przez indyczes

Opublikowano

Zacznij od wymiany odboju ale to walka z wiatrakami. W jednym modelu nie będzie tego w ogóle ale w innym już to będzie wyczuwalne. Zapłony nie wypadają więc wymień pozostałe pół auta :P

Opublikowano
  • Autor

Z relacji tych co próbowali to wiem,że to walka z wiatrakami. Moim zdaniem te drgania są o wiele za duże, nieakceptowalne, dodatkowo przy probie zduszenia silnika ruszając pod wzniesienie słyszę,że tłucze pod maską co by sugerowało poduszkę. Okresowo czasami jak się ułoży, to te drgania są o wiele mniejsze, akceptowalne. Nie wymagam aby było idealnie w środku zawsze jakieś mrowienie będzie, ale ten masażer na siedzeniu i kierownicy doprowadza mnie do szału??

Opublikowano

To zacznij od sprawdzenia poduszek, może akurat pomoże chociaż w połowie jeśli jakaś jest zuzyta.

Opublikowano

- regulacja odboju przedniego

- regulacja podpór poduszek bocznych , one są na fasolkach często do sciagania miski są one odkrecane ipotem przykrecane bez porządnego ustawienia, przez co poduszki silnika są naciągniete

- sprawdzenie czy wydech nie jest nigdzie naciągniety na wieszakach

- stan dwumasy

- stan poduszek silnika bocznych - chociaz sa takie 1.8t co na najbardziej wysranych poduszkach się nie telepią :) 

Opublikowano
  • Autor

Nie podoba mi się praca napinacza paska osprzętu, skacze i jakby hałasuje, rolka alternatora wcześniej sprawdzona i niby ok. Co ciekawe drgania nasilają się znacznie jak jest włączona klima, na econ 50% mniej. Trudno o wiarygodnego mechanika, niby sprawdził i jest ok, ale ja im nie wierzę, większość to typowi wymieniacze.

Opublikowano

Drgania sie nasilają bo pewnie obroty rosną lub spadają. I układ silnik - karoseria wpada lub wypada z rezonasu/drgań. 

Te silniki sa upierdliwe pod tym wzgledem. Trzeba posprawdzać to co napisałem wyżej.