Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 TDI PD] Szarpie i puszcza dym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam audi a4 b6 1.9 tdi 130 km 

Przy plynnej jezdzie auto szarpnie i puszcza czarny dym , i teraz coraz czesciej dymii szarpie , ubywa olej , w dolotach jest minimalny olej , turbina nowa wymieniana 50 tys km wczesniej 

Na komputerze zero bledow, wszystko ok   gdzie szukac przyczyny ? Czyzby turbo siadalo ?

Opublikowano

Kiedyś miałem A3 1.9tdi 110km. U mnie dymił z powodu nieszczelnośći chłodniczki oleju. Musiałem wymienić 2 uszczelki. Po tym zabiegu zero puszczania dymku.

Opublikowano
  • Autor

A tez Ci szarpalo podczas jazdy ?

Opublikowano
Godzinę temu, dominik7333 napisał:

1. Przy plynnej jezdzie auto szarpnie i puszcza czarny dym , i teraz coraz czesciej dymii szarpie , ...

2. komputerze zero bledow, wszystko ok   gdzie szukac przyczyny ?

1. jak szarpnie, zadymi to przy jakich obrotach ? i jest to raz i potem płynnie czy też czkawka ?.

2. komputer powinien pokazać nawet chwilowe anomalie, super specem od tego nie jestem i sam nie robię logów dynamicznych ja wtedy za drajwera.

Czego mechanicznie zasilanie paliwem-powietrzem jesteś pewien w silniku poza znakiem zapytania dotyczącym turbiny, wirnik wykazuje cokolwiek ?.

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, KINIAM napisał:

1. jak szarpnie, zadymi to przy jakich obrotach ? i jest to raz i potem płynnie czy też czkawka ?.

2. komputer powinien pokazać nawet chwilowe anomalie, super specem od tego nie jestem i sam nie robię logów dynamicznych ja wtedy za drajwera.

Czego mechanicznie zasilanie paliwem-powietrzem jesteś pewien w silniku poza znakiem zapytania dotyczącym turbiny, wirnik wykazuje cokolwiek ?.

Jest to ok 1,5-1,7  tys obrotwo , i nie jest to jednorazowe , zdza sie kilka razy w trakcie jazdy 

Po sprawdzeniu przez komputer nic nir wykazalo ale jak mechanik sie przejechal i podlaczyl jeszcze raz to przeplywomierz wyskoczyp

Opublikowano
  • Autor

Wirnik nie ma zadnych luzow ,i nic nie wykazuje

Opublikowano

Zrób log dynamiczny 003+008+011 z tego szarpania

Możesz dorzucić drugi 013+018+023 (też dynamicznie)