Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Ile powinno kosztować pomalowanie zderzaka tylniego ? + foto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanko dość nietypowe, lecz ważne (bynajmniej dla mnie) :gwizdanie: Dla mojej a4 b4 avant 2004r. koleś na parkingu cofając z przyczepką przyłożył w tyłek, na zderzaku powstało pionowe wgniecenie (głębokość 0,5cm), 11cm długości. Gadałem z blacharzem, on śpiewa za usunięcie uszkodzenia zderzaka 500zł. Wydaje się to dużo, bo na allegro używany zderzak kosztuje od 100 do 300zł :gwizdanie: Np taki: http://moto.allegro.pl/item567590192_audi_a4_01_05_zderzak_tyl_tylni_tylny_41.html albo taki: http://moto.allegro.pl/item574971955_audi_a4.html . Ten drugi pasowałby chyba nawet bez malowania. Co o tym myśleć? Szukać innego blacharza? Robić uszkodzony zderzak czy kupić na allegro nowy? Bo może nawet udałoby się znaleźć taki pod kolor auta (Lichtsilbermetallic). Pomóżcie koledze :cool1:

Opublikowano

A myślisz że trafisz idealny bez żadnych pęknięć i rys??? Pamiętaj że kolorystycznie też nie trafisz.Tak robią cenowo między 300-500 klejenie,szpachlowanie,podkład,dwa trzy razy malowanie to są wszystko koszta nie ma nic za darmo.Także musisz sam wybrać :cool1:

Opublikowano

samo malowanie elementu to 300-400zł więc nie widze w tym nic dziwnego. Przeciez to nie twoja wina więc w czym rzecz? dostaniesz kase

Opublikowano

nawet jak trafisz idealny kod koloru - będzie inaczej wypłowiały i lipa...

Opublikowano
  • Autor

Nie tak do końca z tym zwrotem kasy... :confused4: Nie wiem kto to zrobił (tylko podejrzewam czym) Ewentualnie pozostaje wypłata z AC, ale za to zniźkę stracę, :gwizdanie: zresztą i tak oni polecają ASO(może i dobrze ale do najbliższego ASO mam 250km), więc koszty dojazdu itd. Chciałbym więc to we własnym zakresie zrobić. Waham się nad zakupem zderzaka z allegro, takiego żeby od razu pasował,ewentualnie do polerki gruntownej, tym bardziej ze kolor mojego auta jest dość popularny. :mysli: Może udało by się coś upolować. Jeszcze gdyby ten z wgnieceniem obecny był jakoś solidniej uderzony to może i zapłata 500zł za naprawę ma sens, ale takie nieduże wgniecenie...

Sam nie wiem co robić :wallbash:

Opublikowano

a nie da sie tego wypchnąc? można zrobić wpyłke.. ale z tyłu nie ma na czym odciąc i moze byc to widac, zalezy w jakim stanie masz ten lakier

Opublikowano
  • Autor

Hmmm, dobrze żeby ktoś na to popatrzył. :gwizdanie: Dziś już nie, bo jest ciemno, ale jutro zrobię fotkę i wkleję, wtedy może coś ustalimy więcej. Może uda się bez wywalenia 5 stówek w błoto. :kox: Dzięki za zainteresowanie.

Opublikowano

wedlug mnie to bardzo drogo.ja za pomalowanie przedniej dokladki,tylniej dokladki listew bocznych(4 sztuki) klapy i lotki na klape zaplacilem 650zl

Opublikowano

wedlug mnie to bardzo drogo.ja za pomalowanie przedniej dokladki,tylniej dokladki listew bocznych(4 sztuki) klapy i lotki na klape zaplacilem 650zl

to miales porzadnego lakiernika. Zwykle chca od 300 do 400zł za element i nie wazne jakich jest gabarytów, czy maska czy klapka wlewu paliwa

Opublikowano

Za 200 zł malowalem - kolor idealny !!! :good:

Opublikowano

sorry za OT, ale gdzie Ci malują za 200 i mozna byc zadowolonym?

Opublikowano

nie świrujcie... za b6 zderzak 3paczki to wszystko co można dać... ale jak jest klejenie to od 70-150.. czemu filip nie podeślesz fotki tego zagniecenia...? może da się wypchnąć... nex, jakby mi lakiernik za klapkę wlewu powiedział 400 lub 300 na pewno dotknął by mój wózek... :polew: :polew:

Opublikowano

sa takie miejsca tylko nie w centrum wroclawia tylko na zadupiu np Krzyzanowice

Opublikowano
  • Autor

Zamieszczam fotki w/w uszkodzenia zderzaka : :wink4:http://img23.imageshack.us/my.php?image=20090317084.jpg + drugie ujęcie :przebiegły: http://img16.imageshack.us/my.php?image=20090317085.jpg . Tak to wygląda i teraz piszcie na ten temat. Czy 500zł to dużo czy mało, a może malowanie nie będzie konieczne? Przepraszam za brudne auto, ale dziś taka okropna pogoda u mnie jest :cool1:

Opublikowano

ja tu widze wpyłke 150-200zł

Opublikowano

Po znajomosci , normalnie bierze tak jak pisali wczesniej 300-350 za element ;))) Lakiernik pierwsza klasa :good:

Opublikowano

Za malowanie jednego elementu płaciłem 350zł. Wszyscy co oglądali stwierdzili, że jest :good:

Na allegro kupiłem zderzak za 250zł, sprzedawca zapewniał, że jest w stanie idealnym, normalne zużycie, bez pęknięć i wgnieceń.

Było jedno małe wgniecenie, jedno mocowanie urwane i kilka głębszych zadrapań. Wolę nie myśleć jak wygląda zderzak w kiepskim stanie - pewnie rozjechany przez walec :gwizdanie:

Opublikowano

ja tu widze wpyłke 150-200zł

Dokładnie :good: wpyłka, koszta niewielkie raptem ok 3 godzin roboty.