Mistrzu Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 witam! Nie mogę znaleść nic na ten temat a mianowicie brak reakcji na pedał gazu po odpaleniu. W czasie jazdy mi ubyło mocy a teraz tylko pali. Podpinałem Vaga lecz wyskakuje mi komunikat o niepołączeniu się z powodu wielkiej ilości błędów. Co może być temu silnikowi? Jakiś czas temu wyskoczył mi błąd uszkodzenia czujnika temp. paliwa w pompie i czy tym samym mogła paść całkiem pompa wtryskowa?
iwadrian Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 Możliwa awaria sterownika pompy wtryskowej.
chriss Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 A może czujnik położenia pedału gazu nie chce współpracować,sprawdzałeś czy wszystko oki ?
Mistrzu Opublikowano 17 Marca 2009 Autor Opublikowano 17 Marca 2009 Otóż stwierdzono u mnie jednak awarie tego czujnika. Po prostu cały czas przesyła ECU że temp.paliwa ma -5stopni. Ale jak będzie po regeneracji pompy to sie okaże i napisze co wyszło.
tk74 Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 Witam,tylko mi nie pisz że przez to oddajesz pompe do regeneracji?!!!!!!!!Z tego co sie orientuje to ten czujnik można kupic w aso a wymienisz go sam!Szkoda że tak daleko masz bo mam cały nastawnik to bym Ci czujnik sprzedał z niego!
Mistrzu Opublikowano 17 Marca 2009 Autor Opublikowano 17 Marca 2009 Jeśli chodzi o regeneracje to się źle wyraziłem. Czujnik zamówiłem i zapewne za góra 2 dni mi kurier dowiezie. W regeneracje pompy to nie wieże i tu chodzi nie tylko o pompy samochodowe. Już wolałbym kupić używaną pompę.
tk74 Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 No z tą regeneracją to nie tak do końca,bo akurat ten typ nastawnika to daje się tzw.regenerować i odzyskuje sprawność 100% czego nie można powiedzieć o turbinach ale ok dobra decyzja.pozdrawiam.
Mistrzu Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Opublikowano 20 Marca 2009 Jestem już po założeniu nowego czujnika i po kasacji błędów ale objawy nie znikły. Dalej dochodzi tylko do 2000obr. Możliwe że vag nic nie pokaże w takiej sytuacji?
Rekomendowane odpowiedzi