Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRB] Strasznie kopci , odma + pokrywa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Mam Audi A4 B7 1.9 tdi i  strasznie mocno mi kopci i bardzo ciężko się nagrzewa wskazówka od temp. strasznie wolno się podnosi a jak zgaszę i poczekam chwilę to opada znów pomimo przegazówki a wszystko to stało się po tym jak wziąłem się za czyszczenie i według mnie wszystko poskładałem starannie i dokładnie więc nie rozumiem z czego ten problem a więc ostatnio chodzi jak traktor i coś mnie wzięło na lekkie "sprzątanie" więc rozkręciłem zawór egr, wszystkie łączniki, kolektor ssący, przepływomierz oraz chłodnice spalin.

Wszystko to odpowiednio dla każdego elementu  wyczyściłem i dzisiaj skręcam to wszystko kurde taki dym leci że takiego czegoś jeszcze nie widziałem

I jeszcze jedna zapewne kluczowa sprawa a mianowicie odma , pokrywa zaworów a więc ją też zdjąłem i czyściłem , ale w mój nieszczęsny sposób jakoś roz.... tą blaszkę od spodu pokrywy ( wewnątrz ) ona zakrywa taką dziurkę no i nic się nie dało zrobić więc zostawiłem bez. Z moich obserwacji zauważyłem, że gdy otworzyłem bagnet to aż syknął normalnie a jak otworzę to aż leci dym, ja znam te przypadki i wiem, że to odma,  ale czy to byłoby przyczyną takiej chmury z rury ? Jak dodam gazu to normalnie jak z ciepłowni :P  w dolocie nie ma żadnego oleju.

Czy te wszystkie przypadłości to odma ? Czy było coś co mogłem źle zrobić ? Pomocy bo potrzebuję samochodu :( 

Opublikowano

Tu wkleiłem jak działa pokrywa i zawory:

https://a4-klub.pl/topic/415489-tdi-pd-problem-z-pokrywą-zaworów-odmą-niedrożna-odma-i-kopcenie/?do=findComment&comment=5434405

Rozwalenie tej blaszki może skutkować zasysaniem większej ilosci oleju do dolotu...

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem, ale zauważyłem że w dolocie było sucho a on tak strasznie dymił